2024. április 19. - Emma

Elhatárolódás

A Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége (MNOSZ) és Magyar Nemzetőr Honvédelmi és Lövész Szövetség (MNHLSZ) elhatárolódik, és mélységesen felháborodik a minden a Magyar Gárda, a Nyírségi Gárda a Nyírségi Nemzeti Őrsereg által rendezett demonstratív közterü
2008. április 14. hétfő 09:08 - Hírextra

Különös tekintettel az olyan személyektől, akik azon forma ruhában jelenek meg, amely a Magyar Nemzetők Országos Szövetsége által védjegy okirattal védett "egyenruháját" utánozza.

A Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége (MNOSZ) és Magyar Nemzetőr Honvédelmi és Lövész Szövetség (MNHLSZ) elhatárolódik, és mélységesen felháborodik a minden a Magyar Gárda, a Nyírségi Gárda a Nyírségi Nemzeti Őrsereg által rendezett demonstratív közterületi megmozdulástól. Különös tekintettel az olyan személyektől, akik azon forma ruhában jelenek meg, amely a Magyar Nemzetők Országos Szövetsége által védjegy okirattal védett "egyenruháját" utánozza.

Kérjük a közvéleményt minden állami és társadalmi szervezetet, ne tévessze meg a tereptarka ruházatot a zöld barettot viselő, minden a lábát ütemtelenül csattogtató, ezek nem "NEMZETŐR"-ök. Az MNOSZ az MNHLSZ tagja a jelmondatát minden körülmények között betartja "Hagyományainkban van a jövőnk és a becsületünk!" a"Gárdai" cselekedetek nem tartoznak a hagyományainkhoz, ezek rossz emlékezettel telt múlthoz tartoznak.

De felhívunk minden érdekeltet, hogy évek óta alulról szerveződő Nemzetőrség létezik. Sokat és sok helyen kértük felkarolásunkat, társadalmi elismertségünket, a tartalékos katonák képzésében és szervezésében, a honvédelmi nevelésben, a katasztrófa védelemben történő részvételünk lehetőségét. De a munkánkat, amely társadalmi jellegű sehol nem fogadták be, mert tartottak a Nemzetőr szótól, pedig Mi politikamentesek vagyunk, és erre neveljük tagjainkat Minden Nemzetőrnek az a vágya, hogy a Nemzetőr személy fogalma úgy, mint a Polgárőr Törvényben" polgárőr személy meghatározása Nemzetőr Törvénybe kerüljön, hogy Törvény szülessen rólunk, amely kizárna minden fel heccelt embert.

Kérdezzük kikről, szólnak a hírek, hát nem rólunk.

Budapest, 2008. április 13.

Dr. Dohány András Dr. Horváth Ede nemzetőr altábornagy nemzetőr vezérőrnagy
MNOSZ Elnöke MNHLSZ Elnöke

Kiadó: Magyar Nemzetőr Honvédelmi és Lővész Szövetség

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását