2024. április 25. - Márk

Eladják a bevásárlóközpontokat

A Flórián téri, a Tétényi úti és a Csatárka úti üzletközpontjától is megválik idén a fővárosi önkormányzat - tudta meg az MTI városházi forrásokból hétfőn.
2008. április 14. hétfő 18:24 - Hírextra
Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója ezt megerősítve elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn vita nélkül tárgyalásra javasolta a Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek által jegyzett javaslatot, amelyről jövő héten dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

Az összességében több mint 2,5 milliárd forint értékű három ingatlanból a Tétényi útit csereingatlanként átadnák egy kft.-nek, hogy megtarthassák ezáltal a III. kerületi Bogdáni úti buszpályaudvart.

A Fővárosi Tanács Végrehajtó Bizottsága még 1979-ben az állam tulajdonában és az Express Ifjúsági és Diák Utazási Iroda kezelésében lévő két Bogdáni úti ingatlant buszpályaudvar építéséhez sajátította ki. Az Express irodát ekkor kártalanították, de a telekkönyvi átvezetés elmaradt. Emiatt a földhivatal 1998-ban bejegyezte az Express tulajdonjogát a két ingatlanra, amelyeket az Express Rt. egy kft.-be apportált. Az évekig tartó és esetenként egymásnak ellentmondó ítéleteket hozó bírósági eljárás során végül is a Legfelsőbb Bíróság 2006-ban a kft.-nek ítélte a vitatott ingatlanok tulajdonjogát. A cég az ezt követő tárgyalásokon elfogadta azt, hogy a Bogdáni úti két ingatlanjáért, amelyeket idén márciusban 526 millió forintra becsültek, az 552 millió forint értékű Tétényi úti üzletközpontot kapja meg. Így a Bogdáni úti buszvégállomás a helyén maradhat.

A kft. egyidejűleg, 1996-ig visszamenőleg a csatornázási művektől évi 25 millió forint, a BKV-től pedig évi 80 millió forint használati díjat követel. Az összesen 1,1 milliárd forintos követelés elismeréséről, vagy elutasításáról az egyeztető tárgyalások lezárása után döntenek a hatáskörileg illetékes testületek.

A Flórián téri és a Csatárka úti üzletközpontot azért adja el a fővárosi önkormányzat, hogy teljesíthesse az idei költségvetésében meghatározott ingatlan-eladási tervszámokat. A két ingatlant a közgyűlés a jövő héten várhatóan forgalomképessé nyilvánítja, s azokat értékesítésre átadja az önkormányzat vagyonkezelő társaságának. Arról később döntenek, hogy az ingatlanokat bérlőkkel együtt, vagy kiürítésük után adják-e el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását