2024. március 28. - Gedeon, Johanna

BKV a sztrájkról - közlemény

A BKV Zrt. a Főpolgármesteri Kabinet mai döntésének értelmében megkezdi a tárgyalásokat a közösségi közlekedést pótló alternatív megoldásokról. Nem megengedhető, hogy a szakszervezetek 24 órás sztrájkja miatt megbénuljon a főváros!
2008. április 14. hétfő 18:32 - Hírextra
A szakszervezetekkel szemben a főváros és a BKV Zrt. álláspontja is az, hogy a Budapesten közlekedők érdekében biztosítani kell a közösségi közlekedés legalább elégséges szintjét. Arra az esetre is készülni kell, ha a szakszervezetekkel folytatott, elégséges szolgáltatásra vonatkozó tárgyalások eredménytelenül záródnak. Azért szükségesek ezek az előkészületek, hiszen a BKV Zrt. kompromisszumos javaslatait a szakszervezetek képviselői az eddigi tárgyalásokon rendre elutasították.

A főváros, illetve a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezetése egyaránt szeretné elkerülni az április 18-ára, péntekre tervezett szakszervezeti sztrájkot. Amennyiben azonban a munkabeszüntetés nem lesz elkerülhető, úgy az elégséges közösségi közlekedési szolgáltatás mértékét a BKV Zrt. vezetése minimum 50%-ban határozza meg. A szakszervezetek eszköze, a 24 órás sztrájk túllő a célon: senki nem büntetheti a fővárosiakat azzal, hogy egy napra ellehetetleníti az életüket, korlátozza a mozgásszabadságukat! Senki nem kényszerítheti arra az embereket, hogy esélyük se legyen eljutni az alapvető közintézményekbe - iskolákba, kórházakba -, vagy munkahelyeikre!

Amennyiben az 50%-os elégséges szolgáltatási mértékében a Társaság vezetése és a szakszervezetek képviselői nem tudnak megegyezni, úgy a BKV Zrt., a tulajdonos kérésének megfelelően alternatív lehetőségeket vonna be a közösségi közlekedés biztosításába a sztrájk ideje alatt. Ennek érdekében BKV Zrt. haladéktalanul megkezdi a tárgyalásokat a Volán társaságokkal, hogy szükség esetén a pénteki napon valamilyen formában segítsék a szolgáltatás
biztosítását.

A BKV Zrt. a mai napon levélben fordult az alvállalkozóihoz is. A kérdés hasonló: egy esetleges munkabeszüntetés ideje alatt tudnak-e az eddigieken felüli többletszolgáltatást nyújtani.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását