2024. május 2. - Zsigmond

Zöldülnek az autókölcsönzők

Egyre zöldebbek az amerikai autókölcsönzők, a tengerentúlon bérelhető járművek között egyre több a hibrid, amit elsősorban a benzinár kitartó emelkedése magyaráz. Az üzemanyag-takarékos parkra történő átállásról egyelőre nem lehet beszélni, még nem ismert
2008. április 13. vasárnap 15:56 - Hírextra
A legnagyobb amerikai autókölcsönző, a Rent-A-Car mindenesetre négy új "zöld központot" nyitott Atlantában: a bérbe vehető kocsik 60 százaléka hibrid vagy más takarékos hajtású autó. A lépés gyors reagálás arra, hogy egyre több ügyfél kis fogyasztású kocsit keres. Az Egyesült Államokban egy gallon üzemanyag átlagos ára a nyáron elérheti a korábban elképzelhetetlennek tűnő 4 dollárt, ami 168 forintos literenkénti benzinárnak felel meg.

Brian Chee, a MyRide internetes autós portál szakértője szerint hibrideket egyelőre elsősorban környezetvédelem-tudatos fogyasztók vásárolnak, de a nyári vakációra utazók közül sokan szánnak 40-50 dollárral többet arra, hogy takarékos hibrideket béreljenek. A többi autóhoz képest valamivel magasabb, napi 5-15 dolláros bérleti díj az alacsony fogyasztásnak köszönhetően már rövid idő után megtérül.

Több nagy autókölcsönző cég is építeni kezdi zöld flottáját. A legnagyobbak közé tartozó Hertz 68 millió dollárért vásárol nyárig 3500 Toyota Priust, az Avis Budget bérautóparkjában már most 2500 hibrid jármű fut.

A zöld járművek térhódításában azonban sokan kételkednek. A folyamat mindenestre valóban még csak a kezdetén tart: Amerikában jelenleg ugyanis összesen 1,8 millió kocsi van az autóbérlő cégek állományában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását