2024. május 8. - Mihály

Baldini és Hall a kenyaiak ellen

A 36 éves Stefano Baldini és a 25 esztendős Ryan Hall veszi fel a versenyt a kenyai különítménnyel a vasárnapi London Marathonon.
2008. április 11. péntek 11:40 - Hírextra
Az olasz világbajnok, s az amerikaiak új felfedezettje ugyanakkor könnyen lehet, hogy dobogóra sem állhat, ha az afrikai futók, nevezetesen a címvédő Martin Lel, a világbajnok Luke Kubet és a félmaratonin világcsúcstartó Samuel Wanjiru jól összedolgoznak.

Egyben a rutin és a fiatalság összecsapását is hozhatja a 42,195 kilométeres verseny. Baldini ugyan a jövő sztárjának nevezte Hallt, de az amerikai már letette névjegyét 2:08:24 órás eredményével. Még ennél is jobbat futott a 21 éves Wanjiru, aki élete első maratoniján 2:06:39 óra alatt ért célba. Debütánstól ez a második legjobb eredmény az örökranglistán.

A nőknél a világrekorder és sérült angol Paula Radcliffe távollétében két etióp, Gete Wami és Berhane Adere a legnagyobb esélyes.

Az angol fővárosba 35 ezer indulót várnak, a legjobbak között 295 ezer dollárt osztanak szét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását