2024. május 5. - Györgyi

Agrárügyeskedés a kormány részéről?

Nagyüzemek, köztük sok külföldi tulajdonban lévő zrt. teheti rá a kezét a hazai agrártámogatásra, ha a kormány nem változtat az egységes farmalapú támogatás 2009-es bevezetését előkészítő miniszteri rendeletén - nyilatkozta a pénteki Magyar Nemzetnek Ángy
2008. április 11. péntek 09:41 - Hírextra
A lap emlékeztet arra, hogy eddig mintegy 5.000 földtulajdonos fordult panasszal a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz az egységes farmalapú támogatás (SPS) bevezetését előkészítő rendelet miatt.

Ők azok, akik már kezdik érteni, hogy milyen üzelmeket folytat a kormány a zrt.-k és a nagyüzemek érdekét szolgálva - jegyezte meg a politikus.

"A tárca rendeletéből az következik, hogy a jelenlegi, pontosabban a földet 2006-ban bérlő földművelő akár magával is viheti a történelmi alapon megképzett támogatást, a föld tulajdonosa pedig ezt követően nem, vagy csak veszteségesen művelhetné meg a földjét" - mutatott rá a tiltakozás okára a lapnak nyilatkozva Ángyán József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását