2024. május 9. - Gergely

Több száz magyar lánnyal kereskedtek

Több száz prostituáltat foglalkoztató, modellügynökségnek álcázott nemzetközi bűnszervezetet derített fel a Nemzeti Nyomozó Iroda; egy 40 éves magyar férfit előzetes letartóztatásba helyeztek - mondta Pöltl József, az emberkereskedelem elleni osztály veze
2008. április 10. csütörtök 14:24 - Hírextra
Az őrnagy tájékoztatása szerint a szervezet erotikus fotókat készített többnyire 18-26 év körüli lányokról, de aki többre is hajlandó volt, azt prostituáltnak közvetítették ki közép-keleti, illetve nyugat-európai országokba, többek között Marokkóba és az Egyesült Arab Emírségekbe, továbbá Nizzába, Londonba és Barcelonába.

Az NNI munkatársai április 2-án elfogtak egy 40 éves magyar férfit, aki a gyanú szerint az utazásokat szervezte, ő vásárolta meg a szükséges repülőjegyeket és esetenként maga is kiutazott a helyszínre. A kerítéssel és kitartottsággal gyanúsított férfit április 5-én helyezte előzetes letartóztatásba a Fővárosi Bíróság.

A férfi lakásán, illetve a modellügynökségen házkutatást tartottak, ennek során előkerült az a katalógus, amelyből az ügyfelek kiválaszthatták a lányokat - mondta Pöltl József.

A prostituáltak a szolgáltatásukért járó díjat a helyszínen megkapták, majd a hazatérést követően az előre meghatározott százalékot átadták a gyanúsítottnak, de esetenként az is előfordult, hogy a pénzt csak utólag, Magyarországon, a közvetítési részesedéssel csökkentve vehették át.

A bűnszervezet irányításában a hatóságok szerint osztrákok és csehek is részt vettek. Pöltl József közlése szerint a lányok sok esetben tudták, hogy prostitúcióra fogják kiközvetíteni őket, ennek ellenére a lányokat tanúként hallgatják ki, felelősségre vonásra nem számíthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását