2024. június 16. - Jusztin

Für Anikó igazán lelkiismeretes

A színésznő nem csupán otthon figyel a környezetére.Für Anikó mindig zöldben látja a világot. A színésznő ugyanis, ha csak alkalma van rá, tesz a környezetéért.
2008. április 10. csütörtök 10:53 - Hírextra
Így nem is meglepő, hogy Anikónak a kertészkedés a kedvenc hobbija. Most, hogy beköszöntött tavasz, még egy meggyfát is elültetett, ami biztosan emlékezetes marad a számára.

- Most ez az első. Virágot már igen, ágyásba is, cserépbe is, de fából ez az első. De szerintem rá fogok szokni. Hála Istennek, 2000-ben kertes házba költözhettünk, és hát nagyon élvezem a kint töltött időt. Tavasztól késő őszig, amint lehet, kint vagyunk a kertben és ott zajlik az élet. Amikor otthon vagyunk. Nagyon nem akaródzik bemenni télen. Már sokszor plédekbe bugyolálva ücsörgünk ott az asztal mellett, de olyan varázsa van a kertben töltött estéknek!

Anikó vallja, hogy semmilyen kapcsolat nem működik úgy, hogy az ember csak elvesz, de vissza nem ad és ez igaz az ember és környezet viszonyára is. Ezért a környezetvédelem már az élete részéve vált.

- Az sem zavar, hogyha sokszor ezért hülyének néznek engem, mert nyilvános helyeken mondjuk a toalettben kapcsolgatom a villanyokat. Ez csak egy példa a sok közül. Tehát nem csak otthon. Meg mondjuk, spórolok a vízzel, szelektíven gyűjtöm a hulladékot.

Anikó a fővárosban nőtt fel, de gyermekkorában minden hétvégén kirándulni járt szüleivel. Vagyis a természet szeretetének náluk családi hagyománya van.

- Ha lehet mondani, az anyatejjel szívtam magamba ezt a nagy természetszeretetet. Édesanyám egy nagyszerű túrázó csoportnak volt a tagja, egyetemista éveiben, hátizsákosan, összehasonlíthatatlanul kevesebb komfortlehetőséggel a szállásokat illetően keresték fel az összes erre érdemes helyet, aztán bejárták a Bükköt, Mátrát és mindenféle szépséges helyeket.

A forgalmas nagyváros persze messze esik a békés hegyi utaktól, de az új facsemete legalább mindenkit emlékeztet rá, hogy az emberek mi mindent tehetnek környezetükért.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását