2024. május 13. - Szervác, Imola

A parlagfűmentes Magyarországért

Önkormányzatok, civil szervezetek képviselői, mezőgazdasággal foglalkozó szakemberek és egyéb hatóságok munkatársai vettek részt azon a konferencián, amelyet csütörtökön Miskolcon tartottak a parlagfűmentes Magyarországért.
2008. április 10. csütörtök 17:24 - Hírextra
A tárcaközi bizottság rendezvényén Bodnár Judit, az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézetének tiszti főorvosa azt mondta: az allergia egyre több embernek okoz problémát, népbetegséggé válik. A legtöbb feladatot a parlagfű okozza, ezért fontos a gyomnövénnyel borított területek csökkentése a régióban.

Az ÁNTSZ feladata, hogy figyelje a levegő pollenkoncentrációját, valamint szervezze és koordinálja a parlagfű mentesítési programokat, emellett működjön együtt a társhatóságokkal és egyéb intézményekkel.

Péterfia Éva, a tárcaközi bizottság elnöke arról számolt be, hogy a parlagfű a mezőgazdasági területeken gyakorlatilag összefüggő mezőket képez, augusztus második felében mintegy 200-300 ezer hektárnyi tarló válik parlagfűvel erősen fertőzötté, ekkor a tarlókon lévő "parlagfű-erdők" ontják pollenjeiket, amelyek több millió ember életminőségét keserítik meg. Tavaly az önkormányzatok nyolc százalékkal több esetben szabtak ki növényvédelmi bírságot, mint 2006-ban. A bírságolások száma bár évről évre növekszik, még mindig rendkívül kevés - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását