2024. április 29. - Péter

A Fiatal Baloldal a gyújtogatásról

"A Magyar Köztársaság Országgyűlésének szomszédságában ma még ismeretlen elkövetők felgyújtottak egy egyszerű jegyirodát. Másnap az elkövetők mellett szimpátia-tüntetést kezdeményezett néhány ismert és kevésbé ismert szélsőséges provokátor figura."
2008. április 10. csütörtök 14:30 - Hírextra
Lasztovicza Gábor, az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke
Léderer András, az Új Generáció elnöke
Szíjjártó Péter, a Fidelitas elnöke
részére

Kedves Barátaim!

A Magyar Köztársaság Országgyűlésének szomszédságában ma még ismeretlen elkövetők felgyújtottak egy egyszerű jegyirodát. Másnap az elkövetők mellett szimpátia-tüntetést kezdeményezett néhány ismert és kevésbé ismert szélsőséges provokátor figura.

Az eseményre intenzív civil ellenlépés volt a válasz. Az online szerveződő ellentüntetésen több százan jelentek meg, hitet téve a demokrácia, az egyenlőség, társadalmunk közös alapértékei mellett.

Ezzel azonban még nincs vége a történetnek. A szélsőjobbos uszítók még nem értették meg a többség szavát, elég csak ránézni a kuruc.info-ra vagy a bombagyar.hu-ra. Holnap 16 órára újabb megmozdulást szerveznek a Hollán Ernő utcába, ugyanoda, ahol egyszer már megpróbálták. Állításuk szerint ezúttal jóval komolyabb mozgósításra készülnek, mint legutóbb.

A béke, az egyenlőség, a demokrácia alapértékei addig maradnak közös értékeink, amíg kiállunk értük, amint bármilyen fenyegetés éri azokat.

Ez minden közéleti szervezet közös felelőssége, mindenkinek közös ügye, aki itt él Magyarországon, aki a jelen társadalmi berendezkedés elkötelezettje.

Ezért ezúttal nem mint a Fiatal Baloldal elnöke, hanem mint magánszemély arra kérlek, hogy tartsatok velünk, felelős polgárokkal holnap, 16 órától a Hollán Ernő utcában.

Ne tüntessünk, ne kiabáljunk, ne feltűnősködjünk – nem ez a cél. Egyszerűen csak legyünk ott, szánjuk rá ezt az egy órát, hogy odaálljunk az egyenlőség, a demokrácia mellé, a szélsőségesekkel szemben.

Budapest, 2008. április 10.

Barátsággal,

Varga László

Kiadó: Fiatal Baloldal
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását