2024. május 6. - Ivett, Frida

A feljutás sem lehetetlen

Szerencsés esetben akár a feljutást is kiharcolhatja a magyar jégkorong-válogatott a vasárnaptól jövő szombatig tartó szapporói, divízió I-es világbajnokságon.
2008. április 10. csütörtök 10:47 - Hírextra
Pat Cortina csapata - sorrendben - az észt, a litván, a házigazda japán, majd a horvát és az előző idényben a legmagasabb osztályból kiesett ukrán alakulattal találkozik. Az erőviszonyok alapján az észt, a litván és a horvát gárda gyengébb a magyarnál, igaz, az észtek egyre jobbak, és már komoly eredményeket is elértek. A japánok és az ukránok szintén a feljutás reményében várják a tornát. A magyar szövetség elnöksége az első három hely valamelyikének megszerzését jelölte meg célként.

A magyarok a rövid felkészülés során megmérkőztek a románokkal és kétszer a lengyelekkel. A védelem kimondottan jó teljesítményt nyújtott a három összecsapáson (összesen két kapott gól), de ehhez hozzájárult, hogy a kapusok - különösen Szuper és a fiatal, első felnőtt vb-jére készülő Hetényi - remekelt. A kettejük párharcának lett áldozata az utóbbi években rendre utazó Budai, aki ezúttal kimaradt.

A támadósorok is egyre markánsabbak: az Ocskay-Palkovics-Vaszjunyin, a Ladányi-Vas Márton-Peterdi trió is képes eldönteni meccseket, ugyanakkor a Gröschl-Holéczy-Kovács trojka szintén nem csak alapfeladatára, az ellenfél legjobbjainak semlegesítésére, hanem hatékony letámadásai révén gólszerzésre is alkalmas. A negyedik sortól (Benk, Majoross, Fekete) főleg az eredménytartást várja el a kapitány.

Lesz még egy csatár is a vb-n: a tengerentúlon, a profiliga (NHL) alosztályában, az AHL-ben érdekelt Iowa Stars szélsője, Vas János, aki jelenleg a "legértékesebb" magyar hokis a világon. Ő azonban klubkötelezettség miatt kihagyja az észtek és a litvánok elleni meccset, viszont a japánok elleni rangadón már ott lesz. Kérdés, hogy a fárasztó utazás és az időeltolódás miatt milyen állapotban. Az ő jelenlétével a sorkombinációk változtathatók, így hatékony fegyver lehet az ő játéka.

A szapporói tornáról csak az első helyezett jut fel a világ élvonalába, az utolsó pedig búcsúzik, és jövőre a divízió II-ben folytatja. A japán csoportból a horvátok tűnnek a leggyengébbnek.
A magyar válogatott meccseit a Sport1 élőben közvetíti.

A magyar csapat:
kapusok: Szuper Levente, Hetényi Zoltán
hátvédek: Tokaji Viktor, Horváth András, Szélig Viktor, Sille Tamás, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, Ennaffati Omar
csatárok: Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Vaszjunyin Artyom, Vas Márton, Peterdi Imre, Ladányi Balázs, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Benk András, Majoross Gergely, Fekete Dániel, Vas János

A program (magyar idő szerint):
április 13., vasárnap, 1. forduló:
Ukrajna-Horvátország 6 ó, Magyarország-Észtország 9:30 ó, Japán-Litvánia 13 ó
április 14., hétfő, 2. forduló:
Ukrajna-Észtország 6 ó, Magyarország-Litvánia 9:30 ó, Japán-Horvátország 13 ó
április 15., kedd: szünnap
április 16., szerda, 3. forduló:
Észtország-Horvátország 6 ó, Ukrajna-Litvánia 9:30 ó, Japán-Magyarország 13 ó
április 17., csütörtök: szünnap
április 18., péntek, 4. forduló:
Észtország-Litvánia 6 ó, Magyarország-Horvátország 9:30 ó, Japán-Ukrajna 13 ó
április 19., szombat, 5. forduló:
Litvánia-Horvátország 6 ó, Japán-Észtország 9:30 ó, Ukrajna-Magyarország 13 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását