2024. április 29. - Péter

Soproni Ünnepi Hetek

Kiállításokkal, koncertekkel, táncszínházi produkciókkal, színházi előadásokkal, továbbá operagálával várja az érdeklődőket június 20. és július 12. között a Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata a Fertőrákosi Barlangszínházban, a Petőfi Színházban, a s
2008. április 9. szerda 14:50 - Hírextra

Fodor Tamás, Sopron polgármestere a fesztivált beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az 51. alkalommal megrendezendő fesztiválsorozatnak a város élete szempontjából kiemelkedő jelentősége van.

Horváth Zoltánné fesztiváligazgató tájékoztatása szerint az ünnepségen nagy hangsúlyt fektetnek a szabadtéri rendezvényekre.

Az idei soproni sorozat egyik különlegessége a Magyarországon elsőként megrendezendő In Memoriam Luciano Pavarotti Tenorgála, mellyel számos elismert művész, többek között Berkes János, Kovácsházi István, valamint a Győri Filharmonikus Zenekar tiszteleg a nemrég elhunyt énekes emléke előtt.

Június 20-án Sopron Fő terén Edvin Marton és Fenyő Miklós előadásai nyitják a fesztivált, de lesz nemzetközi fúvószenekari találkozó, veteránautó és -motor találkozó, valamint Tündérfesztivál a gyerekeknek - ismertette a programot a fesztiváligazgató. A június 23-án kezdődő Régi zenei napokat kurzusok, templomi koncertek, hangversenyek színesítik.

Horváth Zoltánné kiemelte, hogy a Soproni Ünnepi Hetek keretében május 10-től Salvador Dalí 25 fametszetét is kiállítják a Festőteremben.

A színházi előadásokra kitérve megemlítette, hogy július 4-én és 5-én a Kassai Állami Opera Verdi Álarcosbál című alkotását adja elő olasz nyelven. A nagyobb előadásokkal párhuzamosan rendszeres utcai programok várnak minden látogatót kirakodóvásárral, zenei- és táncbemutatókkal.
A programban szerepel még június 20-án és 21-én a Pannon Várszínház Oliver című musicaljének bemutatója, június 27-én és 28-án az Experidance Tánctársulat lép fel a Nagyidai cigányokkal.

A Soproni Ünnepi Heteket július 18-tól augusztus 16-ig az Operettvarázs fesztivál követi a Petőfi Színházban. Az ugyancsak július 18-án kezdődő Liszt fesztivállal Liszt Ferenc életének kiemelkedő helyszíneit ismerheti meg a közönség többek között Bogányi Gergely, Mali Emese és Baranyay László zongoraművészekkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását