2024. április 26. - Ervin

Az év Versei 2008

Az irodalmi folyóiratok tavalyi számaiban megjelent költeményekből olvasható válogatás Az év Versei 2008 című antológiában, amelyben 72 alkotó munkái kaptak helyet.
2008. április 9. szerda 13:56 - Hírextra

Szentmártoni János, a kötet szerkesztője a szerdai bemutató előtt az MTI-nek elmondta: témájukban és formájukban minél sokszínűbb alkotások összegyűjtése volt a cél.

A 2002 óta évente megjelenő antológiában az alkotók életkora szerint kapnak helyet a versek: így idén a 99 éves Anavi Ádám erdélyi költő jegyzi az első alkotást, az 1986-ban született Nagy Katalin költeményei pedig utolsóként olvashatók.

Szentmártoni János hozzátette: a szerkesztésnél különös figyelmet szentelt a határon túli magyar költők verseinek, a méltatlanul keveset szereplő alkotók műveinek, valamint a személyes témák mellett a költőket foglalkoztató társadalmi kérdések megjelenítésének.

A versek mennyiségében az évek során nem érezhető változás, a magyar költők nagyon termékenyek - vélekedett Szentmártoni János, Hozzátette: a költemények hangulata ugyanakkor egyre komorabb, ritkán találni színvonalas, ugyanakkor optimistább és üdébb hangulatot sugárzó alkotásokat.

A csaknem háromszáz oldalas műben mások mellett Rába György, Lator László, Vasadi Péter, Tornai József, Juhász Ferenc, Csoóri Sándor, Kun Árpád, Jónás Tamás és Kiss Judit Ágnes versei olvashatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását