2024. április 29. - Péter

Támogatják a pályakezdőket

Pályakezdő művészeket támogat Újbuda önkormányzata, a 35 év alatti fiatalok akár 720 ezer forintnyi ösztöndíjat is kaphatnak évente - közölte Domonkos Csaba, a XI. kerületi helyhatóság sajtófőnöke az MTI-vel kedden.
2008. április 8. kedd 14:07 - Hírextra
Az Újbuda-Mecénás pályázat keretében pályakezdői ösztöndíjra azok a 35 év alatti művészek jelentkezhetnek, akik legalább három éve a kerületben élnek. A nyertesek legfeljebb egy évig részesülhetnek a havi 40-60 ezer forint közötti támogatásban.

A pályakezdő ösztöndíjjal együtt a XI. kerületi önkormányzat alkotói és egy úgynevezett egyszeri alkotói ösztöndíjat is meghirdetett.
Alkotói ösztöndíjat legfeljebb egy évig folyósítják, havi összege minimum 50 ezer, legfeljebb 75 ezer forint.

Az egyszeri alkotói ösztöndíj keretében az újbudai művészek akár egyetlen mű elkészítésére is kérhetnek támogatást, amelynek összege legalább 400 ezer, legfeljebb 600 ezer forint.

A pályázatokat április 18-ig kell eljuttatniuk az érdeklődőknek az újbudai polgármesteri hivatal oktatási és kulturális osztályához; az elbírálás határideje május 30. Az ösztöndíjakat a kiírás szerint évente legfeljebb 2-2 pályázó nyerheti el.

Molnár Gyula polgármester nemrég jelentette be, hogy művésznegyeddé alakítaná Újbuda Szent Gellért tér és Móricz Zsigmond körtér közötti térségét. Az elképzelések szerint a Bartók Béla úton kávéházak, éttermek, galériák, antikváriumok nyílnának.

A kulturális arculatot gyermek- és diákklubokkal, új könyvesboltokkal, utcai közösségi terekkel, valamint műkereskedésekkel is erősítenék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását