2024. május 3. - Tímea, Irma

Surányi a kormány hivatalos jelöltje

Surányi György a magyar kormány hivatalos jelöltje az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöki posztjára; a leendő vezető személyéről jövő kedden dönt az Európai Unió gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsa, az Ecofin - értesült a pénteki
2008. február 29. péntek 09:16 - Hírextra

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke a lap megkeresésére nem kívánta kommentálni az értesülést, csak annyit mondott: nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy a neve felmerült.

Az 1991-ben alapított EBRD jelenlegi elnöke, Jean Lemierre nyolc év után, júliusban távozik, nem kívánja magát ismét jelöltetni. Lapinformációk szerint több jelölt is van posztjának betöltésére, Surányi mellett Thomas Mirow német pénzügyminiszter-helyettes, és Zdenek Tuma, a cseh jegybank elnöke.

Az EBRD-t a közép- és a kelet-európai, illetve a volt Szovjetunióhoz tartozó közép-ázsiai országok piacgazdasági átalakulásának a támogatása céljából hívták életre, hogy elősegítse a magánszektor megerősödését. Mára némileg módosult a profilja, az eredetileg támogatott államok közül nyolc már az EU-nak, illetve a legfejlettebb ipari országokat tömörítő OECD-nek is a tagja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását