2024. május 5. - Györgyi

Eddig nem vetített francia filmek a mozikban

A 12. Francia Filmnapok keretében hat új, a magyar mozikban eddig még nem vetített filmet, egyebek mellett Francois Ozon, Claude Berri, valamint Cédric Klapisch alkotásait nézhetik meg az érdeklődők.
2008. április 8. kedd 14:03 - Hírextra
A rendezvénynek a fővárosban a Corvin filmpalota ad otthont április 17. és 20. között, míg vidéken április 10. és 21. között más-más városokban, Debrecenben, Egerben Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, valamint Szolnokon láthatók a francia filmtermés legújabb darabjai.
Joel Champron, az Unifrance forgalmazó cég képviselője a keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a filmnapok megrendezésének célja a francia mozgóképek magyarországi megjelenésének előmozdítása.

A Francia Filmnapokat Claude Berri Egyedül nem megy című munkája nyitja meg. A rendezvény keretében a francia filmek rajongói megnézhetik Francois Ozon Angel című filmjét, Nadine Labaki rendezését, a Karamelt, de vetítik Emmanuel Mouret Csak egy csók című alkotását, valamint Cédric Klapisch Paris című mozgóképét is.

A gyerekeknek Jean-Marie Olivier legújabb animációja, a Lucky Luke - Irány a vadnyugat nyújthat kikapcsolódást - fűzte hozzá Joel Champron, aki kiemelte azt is, hogy az idén először hét rövidfilmet is bemutatnak.

Horváth Csaba, Budapest főpolgármester-helyettese azt hangsúlyozta, hogy a Francia Filmnapokon a közönség szinte a külföldi megjelenéssel egy időben láthatja az alkotásokat. Rámutatott arra is, hogy az idén bemutatandó filmek olyan problémákat dolgoznak fel, amelyeket ugyan szívesen látunk más nemzetek életében, de Magyarországon is megoldásra várnak. A kisebbségek, a másság, az egymás iránti szolidaritás, a kiskorúak veszélyeztetettsége Európa közös ügye - tette hozzá.

Bognár Péter, a Budapest Film igazgatója sajnálatát fejezte ki, hogy évről évre egyre bővül azon francia filmek száma, melyeket nem tudnak forgalmazni a magyar mozikban. Mint mondta, a Budapest Film legfontosabb feladata, hogy "a filmek tengeréből" kiválassza azt, amit fontosnak és megnézésre érdemesnek tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását