2024. április 29. - Péter

Andalúzia legnagyobb fesztiválja

Hétfő éjfélkor kigyúlnak a fények Sevilla városban és kezdetét veszi a turisták százezreit vonzó hagyományos tavaszi fesztivál, a Feria de Abril.
2008. április 8. kedd 08:18 - Hírextra
Az áprilisban, húsvét után két héttel kezdődő ünnepi mulatság gyökerei az 1800-as évek közepére nyúlnak vissza. A helyi vásárként számon tartott rendezvény azóta Andalúzia legnagyobb, legszínesebb fesztiváljává nőtte ki magát. A flamenco földjén ilyenkor a jellegzetes zene, tánc, ízletes ételek és italok kíséretében mulatnak a fiesta szerelmesei.

Az idén április 13-ig tartó, immár 161. ünnepi hét a fények bekapcsolásával kezdődik: 367 ezer égő gyullad ki gombnyomásra a fesztivál kapuján és utcáin. A kapun keresztül a Sevilla külterületén létrehozott speciális sátorvárosba jut az érdeklődő. A több mint ezer színes sátor nagy részét jó nevű, ismert családok vagy magánklubok állítják, ezek csak meghívóval látogathatók.

Az sem marad ki a mulatságból, akinek nincs ismerőse és meghívója sem, hiszen bőven akadnak a nagyközönség számára felállított sátrak is. Ez utóbbiakban sincs hiány a jellegzetes tapasokból, (helyi fogások kistányéron) és különleges italokból, mint például a jerezi borból.

A zenét, táncot kedvelők kipróbálhatják ritmusérzéküket és tapssal kísérhetik az élő zenét szolgáltató együttesek játékát, vagy táncra perdülhetnek a csodaszép és méregdrága viseletbe öltözött sevillai lányokkal, asszonyokkal.

A fesztivál nappali arculatát a sétakocsikázókkal, lóháton közlekedőkkel teli utcák határozzák meg. Mintegy 1400 lovaskocsi áll készenlétben, hogy teljes pompájával elkápráztassa a felvonulásokra kíváncsi tömeget.

Az ünnephez természetesen hozzátartoznak a bikaviadalok is. A rajongókat népszerű torreádorok nevei csalogatják a plakátokon, a teltház szinte biztosan garantált.

Minden készen áll tehát az idei fergeteges kavalkádhoz, ételben és italban, jókedvben, zenében és táncban biztosan nem lesz hiány. Még akkor sem, ha idén egy meglehetősen ritka és nem szívesen látott vendég, az eső is minden bizonnyal jelen lesz majd Sevillában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását