2024. május 5. - Györgyi

Szabadkártyát kaphatnak

Elképzelhető, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabadkártyát ad a Cardiff City csapatának az UEFA Kupa következő kiírására, amennyiben az megnyeri május 17-én az FA Kupa döntőjét.
2008. április 7. hétfő 17:54 - Hírextra

A sorozat győztese normál esetben automatikusan kvalifikálja magát az UEFA Kupába, csakhogy az angol szövetség (FA) szabályai szerint walesi klub nem szerezhet helyet magának nemzetközi kupasorozatba az általa kiírt FA Kupából.

Michel Platini, az UEFA elnöke szerint ugyanakkor az FA Kupa győztesét nem lehet kizárni az UEFA Kupából, így szabadkártyát kaphat a szervezettől.

"Tudjuk, hogy az FA április 24-én tárgyal erről az eshetőségről. Megvárjuk ennek eredményét, illetve a finálét, és azt követően döntünk" - mondta Thomas Giordano, az UEFA sajtófőnöke.

A legvalószínűbb, hogy cardiffi siker esetén az UEFA végrehajtó bizottsága dönt az ügyben május 19-i, moszkvai ülésén, amely két nappal az FA Kupa fináléja után lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását