2024. május 18. - Erik, Alexandra

Dugók és torlódások szerte a városban

Nagy a zsúfoltság a fővárosban amiatt, hogy nem közlekedik a BKV-járatok többsége, s így többen ültek autóba hétfőn, ezért a bevezető útvonalakon dugók alakultak ki - közölte a Fővinform ügyeletese az MTI-vel.
2008. április 7. hétfő 10:50 - Hírextra

Az ügyeletes elmondta, hogy két baleset is súlyosbítja a közlekedés állapotát a fővárosban: az egyik a VII. kerületi Thököly út és a Dózsa György út kereszteződésében, a másik pedig a XI. kerületi Szerémi út és Mezőkövesd út kereszteződésében.

Nagy a zsúfoltság a sugárirányú útvonalakon a városközpont felé, a körutakon mindkét irányba, az autópályák bevezető szakaszán (M1, M3, M5, M7) és a 6-os főúton a Lágymányos híd irányában.
Torlódás jellemző az Alkotás utcában, a Moszkva tér környékén, a Szilágyi Erzsébet fasoron, az Üllői úton, a Soroksári úton, a Szentendrei úton és a Bécsi úton is - közölte az ügyeletes.
A Fővinform információi szerint legalább háromszor akkora a forgalom a fővárosi útvonalakon, mint általában.

"Esetenként lassú a haladás, néhol viszont áll" - tette hozzá az ügyeletes. Több helyen az okoz problémát, hogy az autósok beállnak a kereszteződésekbe, s így akadályozzák a forgalmat.
A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság ellenőrzi a pályaudvarokat, a közlekedési csomópontokat, illetve a bevezető utakat, valamint forgalomtereléssel, forgalomirányítással segíti a közlekedést.

A reggeli órákban több anyagi káros baleset történt a városban, a kialakult helyzetben a baleseti helyszínelők rövid időn belül lefolytatták a szemléket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság mindent megtesz annak érdekében, hogy a forgalom haladhasson Budapest utcáin, körülbelül 300 rendőr vesz részt a forgalom segítésében, a kereszteződésekben való biztonságos áthaladásban - áll a közleményben.

A rendőrség arra kéri az embereket, hogy a közlekedés során a villamospályákat, buszsávokat ne vegyék igénybe, és a KRESZ szabályainak megfelelően közlekedjenek - olvasható a rendőrségi közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását