2024. május 10. - Ármin, Pálma

A sportoló nem lehet a politika eszköze

A sportoló nem válhat a politika eszközévé - jelentette ki Elbert Gábor sportszakállamtitkár azon a megbeszélésen, amelyet Nagy Gergellyel, az Amnesty International Magyarország kormányzati kapcsolattartójával folytatott.
2008. április 7. hétfő 16:51 - Hírextra

Nagy Gergely levélben kérte a találkozót azzal a szándékkal, hogy felhívja a figyelmet az emberi jogok helyzetére Kínában.

Elbert Gábor a megbeszélés során kifejtette, hogy egy esetleges olimpiai bojkott csupán a sportolók emberi jogait sértené. Szomorú példa erre mindaz ami 1980-ban, majd 1984-ben történt, ráadásul lényegében a politika szempontjából eredmény nélkül.

"A mi dolgunk, hogy biztosítsuk legjobbjaink számára a zavartalan felkészülést. A sportoló dolga pedig az, hogy a pályán mutasson példát" - mondta.

A megbeszélésen jelen volt Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság igazgatója, a Pekingbe készülő magyar küldöttég vezetője, aki egyetértett a sportszakállamtitkárral, s kijelentette: "A mi sportolóink mindenképpen ott lesznek a pekingi olimpián!"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását