2024. április 29. - Péter

Közös kiállításra készülnek

Közös kiállítást tervez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság és az oroszországi Vologda Megyei Regionális Múzeum, a két intézmény közötti kapcsolat több évtizedre vezethető vissza.
2008. április 2. szerda 22:06 - Hírextra

"Változnak a rendszerek, változnak a kormányok, de a mi barátságunk és szakmai kapcsolatunk már több mint negyedszázada működik" - kezdte mondandóját Veres László, az igazgatóság vezetője azon a szerdai, miskolci sajtótájékoztatón, amelyen köszöntötte a vologdai delegáció résztvevőit. Hozzátette: a két intézmény közötti együttműködés mindig példamutató volt egész Európa számára.
Veres László közlése szerint a több évtizedes partnerséget erősíti meg az az elhatározás, amely szerint a vologdai múzeum "egy fantasztikus kiállítást hoz a borsodi megyeszékhelyre".

A részletek kapcsán elmondta: a tárlat megvalósításához szándéknyilatkozatot írtak alá, amelynek részleteit később konkretizálják. A tervek szerint a különleges ikonkiállítást jövőre láthatják majd az érdeklődők. Az egyházművészeti tárlat érkezésének időpontja nem véletlen, hiszen a megyei múzeum jövőre ünnepli alapításának 110 éves évfordulóját.

A sajtótájékoztatón Ludmilla Korotajeva, az orosz múzeum igazgatója kiemelte, hogy a két intézmény szakemberei között több mint huszonöt éve folyamatos és élő a szakmai kapcsolat. Utalt arra, hogy nem szünetelt az együttműködés a rendszerváltás után sem. A tárlat kapcsán hangsúlyozta: mindent megtesznek azért, hogy a nem mindennapi ikonkiállítás sikert arasson Miskolcon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását