2024. május 27. - Hella

Kilakoltathatnak tizenhét családot

Jelentős lakbér- és lakáshasználati hátralék, valamint közüzemi tartozás miatt tizenhét családot lakoltathatnak ki Keszthelyen a szociális bérlakásokból áprilisban - tájékoztatta Takács Jánosné, a Városüzemeltető Kft. ügyfélszolgálati és ingatlankezelési
2008. április 2. szerda 10:33 - Hírextra
Hozzátette: valamennyi bérlő esetében meghozták már az ingatlan elhagyására kötelező, jogerős bírósági ítéletet és áprilisban lejárt az a moratórium is, amely a téli hónapokban nem engedi meg a családok kiköltöztetését. A lakók nagy része az elmúlt években több százezer forintnyi hátralékot halmozott fel. Egy önkényes lakásfoglaló, aki a zár feltörése után költözött az ingatlanba, 1,7 millió lakáshasználati díjjal, ami jóval magasabb összeg, mint a bérleti díj, tartozik.

Takács Jánosné elmondta, hogy az egyik család hihetetlen erőfeszítést tesz, hogy kifizesse a hátralékot, ezért a Városüzemeltetési Kft. kezdeményezni fogja, hogy az önkormányzat kössön új bérleti szerződést mindazokkal, akik kifizetik az eddigi hátralékot és a per során keletkezett járulékos költségeket: kamatot, illetéket és az ügyvédi díjat.

Az ingatlanok egy része társasházi, lakótelepi övezetben található komfortos, összkomfortos fokozatú lakás, de a belvárosban vannak olyan bérlakások is, amit "lelaktak" az ott élő családok - tette hozzá Takács Jánosné.

Vajda László, a megyei közgyűlés kisebbségügyi bizottságának elnöke az MTI kérdésére elmondta: szerinte a belvárosban a kisebbségek által használt lakások szigetelés nélküli, vizes, dohos szükséglakások.

Megjegyezte: a hátrányos helyzetű családoknál a legnagyobb gondot a munkanélküliség okozza. Nem tudnak visszakerülni a munka világába, ezért javarészt családi pótlékból, szociális segélyekből élnek, amiből nem tudják finanszírozni a közüzemi tartozásokat és a lakbért.

Vajda László szerint, amíg nem tudják biztosítani a családok lakhatását, "hátráltatni kell" a kényszerkiköltöztetést, mert az nem megoldás, ha a családok szétszakadnak, a gyerekek intézetbe, az anyák pedig otthonokba kerülnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását