2024. április 27. - Zita

Vége a brikettnek Tatabányán

Minden induló nyerhet Tatabányán, az önkormányzat fűtéskorszerűsítésre kiírt pályázatán, a 25 milliós forintos keretre ugyanis összesen 12 milliós igény érkezett - tájékoztatta a pályázat menedzsere kedden az MTI-t.
2008. április 1. kedd 15:46 - Hírextra
"A város fűtési rendszerében csaknem hatszáz lakossági hőmennyiségmérő van, ennyi közösség pályázhatott volna, ezzel szemben összesen 16 pályázat érkezett be, mivel csak a lakók száz százalékának részvételével lehetett indulni a programban" - tette hozzá Moskovics Krisztina.
Az első alkalommal kiírt pályázaton az önkormányzat a beruházás egyharmadát vissza nem térítendő támogatásként biztosítja a közösségeknek. A beadott igényeket összesítve 314 lakásban szerelnek fel hőérzékelős radiátorszelepeket és a fűtőtestek fogyasztását mérő műszereket, lakásonként átlagosan 120.000 forintért. A korszerűsítéssel szabályozható és mérhető lesz a felhasznált energia, ezzel a távfűtés hődíjából lehet megtakarítani.

A beruházás változatlan energiaárak mellett is várhatóan két és fél év alatt megtérül, ugyanis a hődíj a gázáremelések miatt már 75-80 százalékot képvisel a fűtésszámlából. Ahol a városban a lakóközösség már saját erőből elvégezte a munkálatokat, ott a szomszéd lépcsőházakhoz képest fele akkora fűtésszámlát fizetnek.

Tatabányán 22.626 távfűtött lakás van, a szolgáltatást az önkormányzat többségi tulajdonában lévő társaság végzi. A hőt az MVM-hez tartozó Tatabányai Fűtőerőmű Kft-től vásárolják. A gázáremelések miatt az elmúlt másfél évben két és félszeresére emelkedett a városban a hődíj. A tatabányai fogyasztók fele kap a Kincsártól távhőtámogatást, melynek teljes összege tavaly decemberben elérte a 93 millió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását