2024. április 19. - Emma

Svédország a gyerekekért

A gyermekbiztonság áll a Svédország a gyerekekért című rendezvénysorozat középpontjában, amelyhez számos svéd vállalat csatlakozott és ugyanerről a témáról - az Országos Gyermekegészségügyi Intézettel karöltve - kiadványt készülnek megjelentetni családok
2008. április 1. kedd 17:52 - Hírextra
A projektet a svéd nagykövetség és kereskedelmi kirendeltség szervezi. A kezdeményezés mögött az Európai Gyermekbiztonsági Szövetség által 2007-ben lefolytatott kutatás áll. A résztvevő 18 állam közül Svédország töltheti be a referenciaország szerepét, de Magyarország is dicséretes pozíciót szerzett az államok rangsorában - olvasható a projekt ismertetésében.

Mivel a két ország a gyermekbiztonság más és más területein mutat kiemelkedő teljesítményt, meggyőződésünk, hogy ez az együttműködés gyümölcsöző lehet mindkét fél számára - áll a kirendeltség közleményében.

A rendezvénysorozat interaktív honlapján - www.svedorszagagyerekekert.hu - tájékoztatást adnak a programokról, a svéd kultúrpolitikáról és gyermekbiztonságról. Emellett játékok és különféle versenyek is várják a családokat.

A honlap egész évben elérhető lesz, tartalmát folyamatosan frissítik.

Az április 19-20-i hétvégén az Aréna Plaza bevásárlóközpontban változatos családi programokkal fogadja a kicsiket és nagyokat Nils Holgersson, az egyik leghíresebb svéd mesehős. Lesznek zenei és színházi produkciók, a moziban svéd gyerekfilmeket vetítenek és vetélkedőt is rendeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását