2024. április 27. - Zita

Pánik a New York-i metróban

Füstölgő hátizsákjával keltett pánikot a New York-i metróban egy hóbortos diák. A 2001. szeptemberi New York-i terrortámadások és a 2005-ös londoni metrómerényletek óta hasonló támadásoktól rettegnek az amerikai megapolisz tömegközlekedési hálózatának uta
2008. április 1. kedd 10:26 - Hírextra

Sokan fejvesztve menekültek, amikor a napokban megláttak a metrón egy egyetemistát füstölgő hátizsákkal.

A "merénylő" a 29 éves Gregory Kats, a New York-i műszaki egyetem számítógéptervezés- szakos növendéke volt. Nem akart rosszat, mindössze annyi történt, hogy csütörtököt mondott házi készítésű elektronikus modellje: a hátizsákjába pakolt készülék rövidzárlatos lett és füstöt árasztott magából. A diák egy lift belső működését modellező szerkezetet hordott magánál.

Gregory igyekezett megnyugtatni az utasokat, hogy pusztán egy iskolai kísérletről van szó, nincs nála pokolgép. Azonban nemhogy lehűtötte volna a kedélyeket, hanem még fokozta is a pánikot, amikor előhúzta az egyebek között egy apró motorból, elemből és drótokból álló masinát.

A diák a manhattani hetedik sugárút környékén egy megállóban kiszállt és a peronon igyekezett szétszedni a gyanús szerkentyűt, miközben azt hajtogatta a menekülő utasoknak: "Semmi vész, csak tudományos kísérlet az egész".

A rendőrség által lefogott Gregory Kats sűrű bocsánatkérések közepette ígérte meg: a jövőben körültekintőbb lesz és otthon hagyja modelljeit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását