2024. április 18. - Andrea, Ilma

Marhaként árulták a dögöket

Szamár-, macska- és kutyatetemek árusítása miatt letartóztattak két hentest Kairóban. A két férfi marhahúsként árulta a talált dögöket.
2008. április 1. kedd 06:37 - Hírextra
A 35 éves Mohammed Mahmud Kalifát rajtakapták, miközben feldolgozott egy szamártetemet, amit az út szélén talált. A férfi beismerte, hogy döglött állatokat gyűjtött Kairó környékén, majd a feldolgozott húst eladta bűntársának, Vaszfi Szavirisznak. Az 53 éves egyiptomi férfi öt egyiptomi fontért (alig több mint száz forintért) vette át a hús kilóját; ez a marhahús árának tizede. Szavirisz ezután állítólag fűszerekkel álcázta a döghús ízét, majd eladta helyi éttermeknek.

Az egyelőre nem világos, hogy a két férfi mióta folytatta ezt az illegális húsfeldolgozást. Az egyik tettes boltjában több mint 1700 kilogramm húst találtak, többsége szamárból volt, de kutya-, macska- és lóhús is volt közte.

Az iszlám törvények szerint tilos húsevő állatot fogyasztani, vagy olyat, amit nem a hagyományos módon mészároltak le.

Az infláció miatt azonban az utóbbi hónapokban egyre drágább lett az élelmiszer Egyiptomban. A szegények így már csak nagyon nehezen jutnak húshoz. A Világbank szerint az egyiptomiak 40 százaléka él a napi két dolláros (körülbelül 320 forintos) szegénységi küszöb környékén vagy alatta.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását