2024. április 26. - Ervin

Médiavizsgálat a TV2 ellen

Sem a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, sem a TV2 nem talált kivetnivalót a kereskedelmi csatorna szappanoperájának támogatásában, ám egy magánszemély médiahatósági vizsgálatot kezdeményezett az ügyben megjelent sajtóhírek alapján.
2008. március 31. hétfő 15:26 - Hírextra
Az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT), valamint annak az államfő és a miniszterelnök által jelölt, de még meg nem választott elnökéhez, Majtényi Lászlóhoz címzett dokumentumban jelzi: "megítélésem szerint a műsorszolgáltató a Jóban-rosszban műsorszámokban megsérti (megsérteni kívánja)" médiatörvény egyes passzusait. Cs. Kádár Péter szerint ez a megoldás vagy a műsorszámok támogatása, vagy a burkolt reklám szabályait, továbbá a médiatörvény preambulumában alapelvként is rögzített műsorszolgáltatói (tájékoztatatási) függetlenséget sérti.

A HVG múlt heti számában jelent meg cikk arról, hogy nettó 200 millió forintot folyósít pályázat nélkül az NFÜ a TV2-t működtető társaságnak, amely vállalta, hogy szappanoperájában bemutatja egy uniós pályázat alakulását.

Az ügynökség még aznap úgy nyilatkozott az MTI-nek: nem ütközik törvénybe eljárásuk. Lantos Gabriella kommunikációs főigazgató hangsúlyozta: az NFÜ közbeszerzési eljárást folytat le minden pályázatot népszerűsítő programra, kivéve a televíziós koprodukciókat, hiszen azokra a közbeszerzési törvény nem ír elő ilyen kötelezettséget.

A kereskedelmi csatorna úgy kommentálta az MTI megkeresésére a történteket: a Jóban Rosszban című napi sorozat olyan, a közérdeklődésre számot tartó cselekményszállal bővül, amelyen keresztül a nézők megismerhetik az uniós pályázási folyamatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását