2024. április 28. - Valéria

A málper a tavasz új slágere

Mézédes és nem is hibrid a "málper" - a málna alakú, de eper kinézetű gyümölcs, amelyet a hétvégén már árusítanak is a nagy-britanniai szupermarketekben.
2008. március 30. vasárnap 10:45 - Hírextra
Az apró szemű gyümölcs úgy néz ki, mintha a málna és az eper kereszteződése lenne, az íze pedig különlegesen édes.

A nektarin, sárgabarack és szilva keresztezéséből létrehozott nekbarszival, valamint a szeder, eper és málnaszeder "házasságából" származó szemálperrel ellentétben azonban a málper nem hibrid, hanem "igazi" gyümölcs: a szamóca egyik fajtája, amely szinte eltűnt már a Föld színéről, amikor hét éve felfedezte egy holland termelő.

Az árusítását megkezdő szupermarket-lánc azzal reklámozza a gyümölcsöt, hogy az nem maradhat ki a piknikes kosárból. "A málper nagyon sokoldalú gyümölcs, amely a nyár legfinomabb ízét és a desszertek finom megjelenését ötvözi" - magyarázta a cég egyik vezetője.

A népszerűségnek csak az állhatja útját, hogy a málper nem olcsó: 125 gramm 3,99 fontba (1300 forintba) kerül, és csak júniusig kapható.

A szupermarket-lánc egyébként nem először próbál ismét divatba hozni rég elfeledett, de valaha nagyon kedvelt gyümölcsöt vagy zöldséget. Már jó néhány ilyen almafajtát piacra dobtak, és visszahozták a köztudatba a "gyökerek királyát", az arany céklát is.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását