2024. április 29. - Péter

Hazamentek a buszbaleset áldozatai

Szombat délben elindultak haza a pénteken a Vas megyei Rönöknél árokba borult román busz utasai. A baleset három legsúlyosabb sérültjét továbbra is kórházban ápolják.
2008. március 29. szombat 21:58 - Hírextra

Szombat délelőtt érkezett meg a romániai Hunyad megyéből az utasokért indított autóbusz a körmendi Rendészeti Szakközépiskolába, ahol a középiskolás diákok és kísérőik az éjszakát töltötték - mondta el Lakner Tamás, a szombathelyi katasztrófavédelmi szolgálat ügyeletese szombaton az MTI-nek.

A diákokat az iskola kollégiumában helyezték el, teljes ellátást kaptak, és pszichológus is érkezett hozzájuk. Az autóbusz szombat délben már el is indult Romániába az utasokkal.

Péntek reggel fél nyolc után néhány perccel a 8-as főút Vasszentmihály és Rönök közti szakaszán, feltehetően a sofőr elalvása miatt borult az árokba a középiskolás diákokat szállító autóbusz.

A 23 utasból 17-en könnyebben, három felnőtt, az iskola igazgatónője, az idegenvezető és a sofőr súlyosabban sérült meg. A könnyebb sérülteket ellátásuk után még pénteken kiengedték a kórházból, az igazgatót és a sofőrt többszörös csonttörésekkel a körmendi kórházban ápolják.

Az életveszélyesen megsérült idegenvezetőt mentőhelikopter vitte a szombathelyi kórházba, ahol több órás műtétet hajtottak végre rajta. Gyaraki Márta, az intenzív osztály ügyeletes orvosa az MTI-nek szombaton elmondta, a mellkasi zúzódások miatt továbbra is életveszélyes a sérült állapota, s gyógyulása hosszú időt vesz igénybe.

A busz sofőrje ellen tömegszerencsétlenség okozása miatt indított eljárást a rendőrség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását