2024. március 29. - Auguszta

Az elfelejtett állatok

Magyarország is csatlakozik a kóbor kutyák védelméért indított európai kampányhoz - jelentette be az akció magyar felelőse, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke szombaton Pécsett.
2008. március 29. szombat 17:58 - Hírextra

"A nemzetközi kampány keretében szeptemberig százezer magyar állampolgár aláírását szeretnénk összegyűjteni és eljuttatni az Európai Bizottsághoz, valamint az Európai Parlamenthez, hogy végre ismerjék el felelősségüket (...) a kóbor kutyák iránt" - mondta Farkas Tamás sajtótájékoztatón. Az ívet elsőként a pulijával érkezett Demjén Ferenc előadóművész látta el kézjegyével.

Az egyesületi elnök hangsúlyozta: számos uniós államban még mindig tömegesen ölik a növekvő számú kóbor kutyákat ahelyett, hogy megakadályoznák szaporodásukat. Az "elfelejtett állatok" ügyének felkarolása az Európai Unió 2006-ban elfogadott állatvédelmi akcióterve és a tavaly meghozott állategészségügyi stratégiája miatt is időszerű - fűzte hozzá.

Farkas Tamás rámutatott, a cél olyan pénzügyi alapok létrehozása, melyekből megfelelő számú és színvonalú állatotthon épülhetne és finanszírozhatók a négylábúak tartása, gyógyítása. Eddig a kampányt indító Németország mellett Ausztria, Olaszország, Görögország, Spanyolország és Franciaország csatlakozott az aláírásgyűjtéshez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását