2024. május 8. - Mihály

Amikor összeülnek a dumagépek

Első konferenciájukat tartják a szóvivők Budapesten. A részvevők közt a rendszerváltás óta eltelt idő szinte minden kormányszóvivője, valamint a legismertebb intézmények szóvivői is megtalálhatók.
2009. október 11. vasárnap 16:59 - Pénzes Dávid
A szóvivői pálya kihívásai, kríziskommunikáció, szóvivő képzés és a határnyitás óta eltelt húsz esztendő. Ezekkel a fő témákkal foglalkozik a „Közép-Európa hangja” címet viselő szóvivői konferencia, amelyre október 15-én és 16-án kerül sor Budapesten a Magyar Szóvivők Egyesületének (MSZE) szervezésében.

Hanga Zoltán az MSZE elnökségi tagja (egyben a Budapesti Állat- és Növénykert szóvivője) a HírExtrának elmondta, a rendezvény szakmai programja részint hazai és külhoni szakemberek előadásaiból, részint kerekasztal beszélgetésekből épül majd fel.



Izgalmas kerekasztal-beszélgetések

Először Magyarországon
A Magyar főváros Brünn és Pozsony után ad helyszínt a „Közép-Európa hangja” elnevezésű szóvivői konferenciának. A főként szóvivők, kommunikációs, PR és marketing szakemberek számára meghirdetett szakmai eszmecserére október 15-én és 16-án kerül sor az egyik belvárosi szállodában.
Kiemelte az egykori és mai kormányszóvivők kerekasztalát. Itt jelen lesz Juhász Judit az Antall-kormány (1990-1993) egykori szóvivője és Budai Bernadett a jelenlegi kormányszóvivő. Egy másik izgalmas kerekasztal-beszélgetés lehet az energetikai szektor kommunikátoraié, akik ez év gázkrízisénél megtapasztalhatták a valódi válságkommunikációt. Az ő munkájuk Hanga Zoltán szerint a jövőben minden jel szerint egyre fontosabb lesz, hiszen az energiaipar egyre nagyon köz- és médiaérdeklődésre tart számot.

Tanulságos lehet a közintézményeket képviselő szóvivők társasága is. Itt a médiában legtöbbször megjelenő, ezáltal legismertebb szóvivők cserélnek majd eszmét. Hanga elmondása szerint ott lesz Bényi Mónika az ORFK, Tafferner Éva a BRFK, Borbély Zoltán a Legfőbb Ügyészség, Győrfi Pál a Mentőszolgálat, Szentes György a Katasztrófavédelem, Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Színes program

A konferencia másfél napos programja bőven tartogat érdekességeket. Csütörtök délelőtt a konferencia fővédnökének, Kumin Ferencnek, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetőjének az előadásával kezdődik a szakmai program. Délután a kríziskommunikációé lesz a főszerep. Ezzel kapcsolatban Stuart Smith (Hill & Knowlton) és Szántó Péter (Noguchi Porter Novelli) tartanak előadást, majd a már említett energetikai szektor szóvivői fognak kerekasztal beszélgetésen részt venni.



A második, pénteki nap egyik fő témája az 1989-es határnyitás és az azóta eltelt húsz esztendő, a téma fő előadója pedig dr. Horváth István, Magyarország bécsi nagykövete lesz. A konferencia foglalkozik a szóvivők képzésével is. Ezzel a témával kapcsolatban Szeles Péter (BGF) és Németh Erzsébet (BKF) tartanak majd egy-egy előadást, a témához kapcsolódó kerekasztal beszélgetésen pedig az elmúlt években, illetve egy évtizede végzett kommunikációs szakemberek mondják el tapasztalataikat a kommunikációs képzés változásáról, fejlődéséről.

A tapasztalatok megosztása a cél

„Intézményenként, szakterületenként számtalan sajátossága van a szóvivőségnek, ami miatt a résztvevők számára is rendkívül hasznos lehet a rendezvény, sokat tudunk egymástól tanulni" - mondta el Hanga Zoltán.

A konferencia szervezői nemcsak szóvivők, kommunikációs, PR és marketing szakemberek, hanem újságírók, illetve főiskolai és egyetemi hallgatók részvételére is számítanak. A szakmai esemény részletes programja a Magyar Szóvivők Egyesülete weboldalán (www.szovivok.hu) érhető el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását