2024. május 5. - Györgyi

Továbbra is életveszélyes az állapota

Továbbra is életveszélyes az állapota a péntek reggeli rönöki autóbuszbaleset legsúlyosabb sérültjének. A többi utas csak könnyebben sérült meg.
2008. március 28. péntek 12:13 - Hírextra

Hasi vérzés miatt ezekben a percekben műtik azt a középkorú nőt a szombathelyi kórházban, aki a ma reggeli autóbusbalesetben sérült meg. Árvai Ferenc ügyeletes orvos az MTI-nek elmondta, a hölgy állapota továbbra is válságos.

Ma reggel fél nyolc után néhány perccel a 8-as főút Vasszentmihály és Rönök közötti szakaszán egy román rendszámú, középiskolás diákokat szállító autóbusz borult az árokba. A baleset következtében 17-en sérültek meg, az életveszélyes sérültet mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba. Szombathelyen további 10 sebesültet ápolnak könnyebb sérülésekkel.

A körmendi kórházba hat sérültet szállítottak. Németh Attila főorvos arról tájékoztatott, hogy közülük három főt a kezelés után elengednek. A buszsofőr csigolya- és szegycsonttörést szenvedett, jelenleg műtétre készítik elő. Egy tizenéves lányt és egy középkorú nőt törésekkel kezelnek.

A rendőrségtől származó információk szerint a 8-as főút teljes lezárását délután fél kettő körül oldják fel, addig is Csörötnek és Szentgotthárd felé terelik a forgalmat.

Egy életveszélyes és három súlyos sérültje van annak a buszbalesetnek amely pénteken reggel történt a Vas megyei Vasszentmihály és Rönök között a 8-as számú főúton.

Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban elmondta: a román turistákat szállító autóbusz Rábafüzes irányába haladt a 8-as számú főúton, amikor eddig tisztázatlan okból lefutott az útról és egy több méter mély árokba borult.

Szavai szerint a romániai Hunyad megyéből az olaszországi Velencébe tartó autóbuszon két sofőr is volt, de valószínűleg a fáradtság, illetve a vezető pillanatnyi elvalvása is közrejátszhatott a balesetben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását