2024. április 20. - Tivadar

Tovább élnek, gazdagabbak és műveltebbek...

Az idősebb amerikaiaknak manapság több a pénzük és várhatóan jóval tovább élnek, mint a korábbi generációk - ez derült ki az amerikai kormány kutatóinak csütörtökön közzétett tanulmányából. A felmérés szerint a 65 éven felüliek átlagos tiszta vagyona az u
2008. március 28. péntek 15:46 - Hírextra
Az Idősebb amerikaiak 2008: a jólét jelei című tanulmány 15 szövetségi ügynökség adatait összegezte, amelyeket a népesség, a gazdaság és az egészségügy trendjeivel kapcsolatban gyűjtöttek össze.

"Jelentős az előrelépés a szegénység elleni küzdelemben, kisebb lett az alacsony jövedelműek aránya, emelkedett a felsőfokú végzettségűek száma, és az életkilátások is javultak" - értékelte az adatokat az idős korral foglalkozó országos intézet illetékese, aki azonban az új veszélyekre is felhívta a figyelmet. "Jelentősen megnőtt az elhízottak száma, és aggasztóak bizonyos különbségek is, így a fehérek és feketék várható élettartama közötti szakadék szűkült kissé, de még mindig nagy, és ugyanez tapasztalható a fehérek és feketék közötti vagyoni különbség terén is."

A jelentés jóslatokba is bocsátkozott: 2030-ra a 65 éven felüli amerikaiak száma megduplázódik, és túllépi a 70 milliót, ezzel eléri a népesség 20 százalékát. 2006-ban 12 százalékos volt az arány és 37 millió 65 éven felülit tartottak számon.

Bár az élettartam örvendetesen növekedett az Egyesült Államokban, a világhatalom polgárai átlagosan még mindig kevesebb ideig élnek, mint sok más fejlett országéi, beleértve az északi szomszédot, Kanadát vagy Európából Franciaországot és Svédországot, Ázsiából pedig Japánt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását