2024. április 27. - Zita

Külön koszorúznak a liberálisok

A mosonmagyaróvári szabad demokraták külön koszorúznak március 15-én az 1848-as emlékműnél, mert a Magyar Gárda a városi ünnepségen a hivatalos koszorúzók között szerepel - közölte az SZDSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2008. március 13. csütörtök 13:16 - Hírextra

Szentkuti Károly kiemelte: nem felejtették el, hogy a Magyar Gárda tagjai 2007. október 26-án illetlenül, nem az ünnephez méltó módon viselkedtek a mosonmagyaróvári Gyásztéren.

Emlékeztetett arra, hogy az 1956. október 26-i mosonmagyaróvári sortűz áldozatairól megemlékező rendezvényen hátraarcot vezényelt a Magyar Gárda jelen lévő tagjainak a szakasz vezetője, amikor a szocialisták és a szabad demokraták koszorúztak. A liberális politikus kijelentette: március 15-e ünnepét nem szeretnék méltatlanná tenni azzal, hogy egy nem demokratikus szellemiséget ápoló szervezettel együtt ünnepeljenek.

Az SZDSZ eddig sem vállalt semmiféle közösséget a Magyar Gárdával, és ehhez következetesen ragaszkodni fog - szögezte le Szentkuti Károly.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását