2024. április 28. - Valéria

Felújulhat a vízibicikli-"kakas" és a hattyútyúk szerelme

Újabb fordulat következhet a münsteri Fekete Petra nevű hattyútyúk és a vízibicikli immár brazil szappanoperává nyúló szerelmében: felújulhat a románc, miután a hús-vér hattyúlegény elhagyta Petrát.
2008. március 28. péntek 08:26 - Hírextra
A tyúk bő egyéves szoros kapcsolat után decemberben faképnél hagyta a hattyú alakú, hatalmas biciklit egy fehér kakasért, de kérdéses volt, hogy az új kapcsolat csupán "egyéjszakás" lesz-e, vagy tartós. A tél végi fészekrakással öröknek tűnt az új szerelem, csakhogy a minap a legény hűtlenül kiröppent a fészekből és más fekete hattyúk társaságában él. Ami elég szokatlan, mert a hattyúk - mint számos más madárfaj - gondosan és általában egy életre választanak párt.

Petra így aztán magára maradt, a város állatkertje pedig ismét össze akarja hozni régi szerelmével, a vízibiciklivel. A piroscsőrű, fekete ausztráliai hattyú még 2006-ban tévedt a németországi münsteri tóra, ahol teljesen belehabarodott a nála jóval nagyobb, de hattyú alakú vízibiciklibe. Fekete Petrát kezdetben egyébként Fekete Péternek hívták, mert azt hitték, hogy hím, a vízibicikli pedig nem adott igazán nemi támpontot, mégis kiderült a "nemes" tévedés, és utána a madarat Petrára keresztelték át. A tyúk elválaszthatatlan volt a biciklitől, féltékenyen védte mindentől.

A vízijármű Petra hűtlensége idején nem állt össze egy másik vízibiciklivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását