2024. március 29. - Auguszta

Az MSZP 2500 embert vár

Az MSZP mintegy 2500 embert vár szombati országos értekezletére, ahol Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök mond vitaindítót - közölte Nyakó István, a párt szóvivője pénteken az MTI-vel, a párt elnökségi ülése után.
2008. március 28. péntek 16:59 - Hírextra

A tanácskozáson részt vesz a párt valamennyi szervezetének vezetője, a települési és a megyei önkormányzatok szocialista tagjai, az országos testületek tagjai, az országgyűlési és európai parlamenti képviselők, a párt kongresszusi küldöttei, az országos tagozatok, platformok képviselői - mondta Nyakó István. A SYMA-csarnokban sorra kerülő rendezvényen mintegy 2500 emberre számítanak.

A szóvivő ismertetése szerint az országos pártértekezlet Mandur László, az MSZP elnökségi tagjának köszöntőjével kezdődik, majd Gyurcsány Ferenc mond vitaindítót. Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke a pártszavazás eredményéről tájékoztatja a résztvevőket, és felszólal a párt néhány országos tisztségviselője, megyei elnöke. Ezt követően zárt ülésen, hat szekcióban folytatják a tanácskozást a résztvevők.

A munkáról szóló szekciót Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese, honvédelmi miniszter, Lamperth Mónika, a párt elnökségi tagja, szociális és munkaügyi miniszter, illetve Török Zsolt, a programért felelős miniszterelnöki megbízott vezeti. A tudás fejlesztésével kapcsolatos tanácskozást Hiller István, az MSZP alelnöke, oktatási és kulturális miniszter, illetve Tóth Tiborné miniszterelnöki megbízott elnökli.

A tulajdonnal kapcsolatos szekciót Puch László, az MSZP pénztárnoka és Molnár Csaba, az Új tulajdonosi programért felelős miniszterelnöki megbízott vezeti. Az MSZP szervezeteinek működéséről, a hálózatépítésről szóló megbeszélést Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese, Butor Klára pártigazgató és Varju László, az MSZP ügyvezetője vezeti.

Az MSZP tagozataival, platformjaival foglalkozó, szerepüket a párt társadalmi kapcsolatainak működésében vizsgáló szekciót Kiss Péter, az MSZP alelnöke, kancelláriaminiszter, és Simon Gábor vezeti. A hatodik szekció neve a baloldali polgárosodás értelmiségi szemszögből, vezetői: Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető és Baja Ferenc, a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnöke.
A szekcióüléseket újra plenáris ülés követi.

Nyakó István az MSZP országos elnökségének délelőtti üléséről nem kívánt részletekbe bocsátkozni, mondván, a pénteken megtárgyalt ügyekről előbb az országos értekezletre meghívottakat tájékoztatják.

Hiller István, az MSZP alelnöke csütörtökön egy sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta, a pártértekezleten értékelik a jelenlegi helyzetet és meghatározzák az ebből fakadó teendőket, hogy a legmegfelelőbb feltételeket biztosítsák a párt és a kormány számára.

Gyurcsány Ferenc január közepén jelentette be: az MSZP tavaszra országos pártértekezletet hív össze annak érdekében, hogy elemezzék, értékeljék a kormány és a baloldali közélet állapotát, valamint javaslatokat fogalmazzanak meg a következő két évre.

A korábbi nyilatkozatok alapján várható, hogy értékelik a népszavazás és a véleménynyilvánító pártszavazás eredményét is. Utóbbit február végén hirdette meg az MSZP választmánya a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben.

Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke csütörtökön számolt be arról, hogy a véleménynyilvánító pártszavazás lezárult, a párttagok 44 százaléka szavazott a négy kérdésre és többségük igennel voksolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását