2024. május 2. - Zsigmond

Hogyan pótolják a vizitdíjat?

Közelebb kerültek a megegyezéshez a kieső vizitdíj pótlásának ügyében a tárgyalófelek, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója - legalábbis így értesült az MTI belső forrásokból.
2008. április 17. csütörtök 10:05 - Hírextra
Éger István, a MOK elnöke szerdán Szegeden egy, a régió orvosainak szervezett fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján azt is hangsúlyozta, hogy az említett fejlemény ellenére mindenképpen újragondolják és kidolgozzák a háziorvosok jelenlegitől eltérő finanszírozási rendszerét.

A vizitdíj pótlását követően, az alapellátás finanszírozásával kapcsolatban még további komoly lépésekre van ugyanis szükség: rendezni kell a praxisjogi kérdést, és megkell oldani az amortizáció, az eszközvisszapótlás ügyét is - tette hozzá.

"Március 9-étől kedd délutánig összesen sem történt annyi az alapellátás problémáinak megoldása érdekében, mint azóta" - mondta az érdekvédelmi szervezet elnöke.

Éger István közölte, kedden délután és szerdán reggel is tárgyalt Székely Tamással, az OEP főigazgatójával, akit a kormányfő bízott meg a háziorvosi rendszer finanszírozásával kapcsolatos egyeztetésekkel. Hozzátette: a megbeszélések pénteken folytatódnak.

Ma már nincs vita arról, hogy a vizitdíj pótlását meg kell oldani az alapellátásban, s abban sincs nézeteltérés, hogy ezért nem kell pluszteljesítményt nyújtaniuk a háziorvosoknak. A pontos részletekről, a technikai kérdésekről azonban még meg kell egyezni - közölte az elnök.

Az április 1-jétől kieső vizitdíj kompenzációját tízezer vállalkozás életben tartása érdekében végzett tűzoltásnak nevezte Éger István, s mint mondta, nem látja reménytelennek, hogy ez visszamenőleg is megvalósuljon.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását