2024. április 29. - Péter

Vak Fiúk óriási sikere a Müpában

A Blind Boys of Alabama héttagú gospelegyüttes és Ian Siegal brit gitáros produkcióját nagy taps fogadta szerdán este a Művészetek Palotájában. A szünet nélkül leadott koncerten előbb a Magyarországon többször már többször járt Ian Siegal bluesgitáros és
2008. március 27. csütörtök 08:11 - Hírextra

Mintegy félórás programja után következett a Blind Boys of Alabama hét tagja. Az együttesből három énekes - Ben Moore, Jimmy Carter és Billy Bowers, valamint Eric Ricky McKinne, a dobos - vak. A Blind Boys of Alabama e szomorú tény ellenére a nagy tetszést arató gitárossal, basszusgitárossal és billentyűssel kiegészülve humorban bővelkedő, kitűnő hangulatú koncertet adott.

A program nem csupán hagyományos gospel volt. Elhangzott néhány poposabb és funkysabb dal is. A szólóénekes - természetesen kísérővel - nagy taps kíséretében táncolta körül a nézőteret.
A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem közönsége a kétórás program után még egy ráadásra visszatapsolta az együttest. A teljesítményüket látva-hallva hihetetlennek tűnik, hogy a Blind Boys of Alabama énekesei és zenészei közül többen hetvenes éveikben járnak.

A gospel kórus eredetileg 1939-ben alakult egy afro-amerikaiak számára létrehozott vakok intézetében. Változó összetételben ugyan, de közel hét évtizede megszakítás nélkül működik a társulat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását