2024. május 18. - Erik, Alexandra

Draskovics az ír gázoló ügyéről tárgyal

Pénteken találkozik ír kollégájával Draskovics Tibor igazságügy-miniszter, s a megbeszélésen szóba kerül a leányfalui gázoló ügye is - írta csütörtökön a Magyar Nemzet.
2008. március 27. csütörtök 09:45 - Hírextra

Horváczy Emese, a tárca szóvivője úgy tájékoztatott: a miniszter megpróbál érvényt szerezni a magyar bíróság jogerős ítéletének. Az ír hatóságok eddigi válaszai, döntései szerint a két gyermek halálát okozó ír férfinak sem Magyarországon, sem Írországban nem kell letöltenie a Budapesten kiszabott hároméves börtönbüntetését.

Az ötéves kisfiút és a kétéves kislányt 2000. április 9-én gázolta el gépkocsijával az akkor éppen Magyarországon dolgozó ír állampolgárságú Tobin Ciarán Francis. A bíróság az eljárás kezdetén félmillió forint biztosíték ellenében engedélyezte, hogy a férfi elhagyja Magyarországot. Az eljárást távollétében folytatták le, és halált okozó gondatlan veszélyeztetésért 2002. október 7-én jogerősen háromévi szabadságvesztésre ítélték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását