2024. április 27. - Zita

A szektások előjönnek a föld alól

A Penza közelében novemberben barlangba vonult szektások állítólag az ortodox húsvétra, április 27-re kijönnek a föld alól - közölték a helyi hatóságok. Eredetileg azért vonultak barlangjukba, hogy ott várják ki a világvégét, amelynek a szektalapító Pjotr
2008. március 27. csütörtök 12:31 - Hírextra
Oleg Melnyicsenko, a penzai terület alkormányzója elmondta: felkészültek arra, hogy addig is gondoskodjanak a bentlévők biztonságáról.

Mindenekelőtt a mentést szervezték meg, mivel az olvadás és a tavaszi esők beomlással fenyegetik a barlangot. Megfelelő mennyiségű műszaki berendezést összpontosítottak a helyszínre, és felkészítették a legközelebbi falu, Nyikolszkoje lakosságát is a mentésben való részvételre. A legközelebbi városok kórházaiba 50 ágyat, megfelelő mennyiségű gyógyszert és egyéb szükséges eszközt vittek. Emellett baj esetén a mentők helikoptereivel 30 perc alatt képzett mentőosztagokat tudnak a helyszínre juttatni.

Melnyicsenko szerint a szektaalapító bevonásával múlt pénteken beszéltek a saját kezűleg ásott barlangban lévőkkel, s úgy tűnik, mindenki életben van, van vizük és elegendő élelmük.

A szektavezér ellen már két különböző büntetőeljárást is indítottak: egyfelől olyan vallási közösség szervezésével vádolják, amely az állampolgárok elleni erőszakkal, egészségük megkárosításával és állampolgári kötelességeik megtagadására való felbujtással jár, az ellene felhozott másik vádpont vallási, illetve nemzetiségi jegyek alapján való gyűlölködés szítása.

Néhány nappal azután, hogy kiderült a 35 ember - köztük 4 gyerek - barlangba vonulása, Kuznyecovot elmegyógyintézetbe vitték kivizsgálásra, ahol a napokban az orvosok beszámíthatatlannak minősítették.

A szakemberek szerint a hónapok óta a barlangban élők, de főleg a gyerekek minden bizonnyal károsodtak lélektanilag, s a barlang elhagyása, a beilleszkedés a normális életbe, továbbá annak felismerése, hogy mégsem lesz világvége, vagyis hogy becsapták őket, igen súlyos stresszel és esetleg további károsodással jár majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását