2024. április 26. - Ervin

Pénzhamisítók őrizetben

Három, pénzhamisítással gyanúsított férfit vettek őrizetbe az elmúlt napokban Zala megyében, ahol hónapok óta több városban is fizettek hamis tíz- és húszezresekkel - tájékoztatta kedden a távirati irodát a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
2008. március 26. szerda 06:50 - Hírextra

A férfiak akkor buktak le, amikor a pénz beváltására megkért társuk pénteken egy zalaszentgróti hírlapboltban akart vásárolni hamis húszezressel. Az üzletben szóvá tették a vásárlónak, hogy hamisnak tűnik a bankjegy, mire a fiatal férfi elszaladt - közölte Csizmazia Péter.

A rendőrök az újságos bejelentése nyomán a közelben elfogták a 24 éves, Lentiben élő férfit, akinél megtalálták a gyanús bankót. Az ügyben indult nyomozás során rövidesen elfogtak és őrizetbe vettek egy 34 éves, ugyancsak Lentiben lakó, valamint egy 23 éves, Külsősárdon élő férfit.

Egyikük lakásán lefoglalták a számítógépet is, amellyel a két férfi a hamis pénzt nyomtatta. A másolatokra egy-egy kétezer forintosról levágott fémszálat ragasztottak.

A nyomozás során kiderült, hogy ők keresték meg az elsőként elfogott fiatalembert is, aki a múlt héten kétszer fizetett hamis pénzzel, és a harmadik próbálkozásnál bukott le. A rendőrök adatai szerint a hamisítók január óta Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót és Szombathely környékén összesen 25 alkalommal vásároltak a hamis tíz- és húszezresekkel, mindannyiszor kisebb boltokban, trafikokban.

Csizmazia Péter elmondta még: a két őrizetbe vett gyanúsítottat a húsvéti hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte a Zalaegerszegi Városi Bíróság. Harmadik társukkal együtt büntetőeljárás indult ellenük pénzhamisítás miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását