2024. április 30. - Katalin, Kitti

Aquatlon Ob Debrecenben

Több mint hatszáz fiatal versenyző teszi próbára tudását úszásban és futásban vasárnap, Debrecenben abból az alkalomból, hogy a cívisváros lesz a házigazdája a NUSI-UPI aquatlon országos döntőnek.
2008. március 26. szerda 16:56 - Hírextra
A viadalt a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI-UPI), a Magyar Triatlon Szövetség és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola közösen jegyzi, az úszásból és futásból álló megméretésen – az előzetes nevezések szerint – 636 tizennégy év alatti versenyző indul, 42 klub képviseletében. A fiatalok négy korosztályban – újonc B, újonc A, gyermek, serdülő – mérhetik össze tudásukat, az úszószámnak a Debreceni Sportuszoda ad otthont, míg a futást a Gyulai István Atlétikai Stadionban rendezik.

Az esemény apropóján tartott szerdai sajtótájékoztatón Rutkovszky Ede, a DSC-SI technikai igazgatója elmondta, a 2008-as évet Debrecen városa és a Debreceni Sportcentrum Kht. a Sportiskola évének nyivánította, éppen ezért igyekeznek minél több, és nagyszabású programmal előrukkolni. Az aquatlon országos döntő a kézilabdás Főnix-kupa és a tollaslabda U11-es és U17-es országos bajnokság után a harmadik nagy rendezvény a sorban, és ahogy Kropkó Péter, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja fogalmazott, a versenyen induló valamennyi résztvevő győztesnek érezheti magát.

A mamutmezőnyben a triatlonsport képviselői mellett öttusázók és úszók szerepelnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását