2024. április 29. - Péter

Védjük meg a pedagógusokat!

2008. március 21-én megdöbbentő képsorokat sugárzott a közszolgálati televízió esti híradója. Az egyik budapesti középiskola tanulója az osztály szeme láttára a katedrán többször tettlegesen bántalmazta idős tanárát, aki védtelenül és kiszolgáltatva állt
2008. március 25. kedd 07:39 - Hírextra
Magyarázva a magyarázhatatlant, az iskola igazgatónője a képernyőn azzal mentegette a diákokat, hogy az ifjú merénylő "általában szeret szerepelni, most is nyilván produkálni akarta magát a többiek előtt, de egyébként kulturáltabb viselkedésre is képes". A híradó ezek után más, ehhez hasonló iskolai jeleneteket mutatott be, egyikhez sem fűzve különösebb kommentárt.

A képsorok, ha esetiek volnának is, akkor sem tűrnék a hallgatást! Mindez azonban törvényszerű következménye, korántsem véletlen, vérlázító kisülése annak a közveszélyes folyamatnak, ami az elmúlt évtizedekben a folyton a "tudástársadalomról" szónokló Magyarországon az oktatásban zajlik. A pedagógus szakma erkölcsi és anyagi ellehetetlenítése, az ostobán értelmezett szabadságfelfogás vezetett ahhoz, hogy a katedra ma már veszélyes üzemmé vált, s a tanári hivatás lábbal tiprása nem számít kivételnek. Kosztolányi Dezső 1925-ben írt, "Aranysárkány" című művében a tanárverés még szégyellni való, az éj sötétjében végrehajtott cselekedet volt, 2008-ra ez a tett, ha nem is legitimmé, de majdhogynem szokványos történéssé, színes hírré változott. Ez az, ami ellen - vallási, ideológiai és szakmai hovatartozásunk különbségeit félretéve - a legkeményebben tiltakozunk!

Védjük meg a pedagógusokat!

De a pedagógusokat korántsem a gyerekektől kell megvédeni! Hiszen áldozatok a diákok is, ezt azok a pedagógusok tudják legjobban, akik mindezek ellenére még mindig komolyan veszik hivatásukat. Félreértés ne essék: a gyerekek ütlegelése sem megengedhető! De ahol a társadalom egészével valami nagy baj van, csak ott játszódhatnak le tanárverési jelenetek.
Ha a pedagógusokat védjük, azzal védjük meg a gyerekeket is!

Követeljük, hogy a mindenkori kormányzat biztosítsa a pedagógusi hivatás korszerű anyagi és erkölcsi feltételeit! Amilyen a mai magyar iskola, olyan lesz a magyarság holnapja, s az oktatásba fektetett beruházásnál értékesebb tőke nem létezik! Nincs egészséges, életképes társadalom a tudás újratermelését, a szocializáció korszerű mintáit biztosító, megbecsült pedagógusok nélkül.
Gyermekeink és a haza jövője a tét.

Össznemzeti egyetértésen alapuló kormányzást az oktatásügyben!
Elégtételt a megalázott pedagógusoknak!

Mindannyian cinkosok vagyunk, ha március 21. után semmi sem változik!
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását