2024. május 2. - Zsigmond

Éttermek a kövérség ellen

Huszonhatezer étterem csatlakozik a spanyol egészségügy-minisztériumnak a kövérség elleni programjához, amely a spanyoloknak azt a 26 százalékát célozza meg, akik rendszeresen házon kívül étkeznek.
2008. március 23. vasárnap 17:29 - Hírextra
A csatlakozó éttermek emblémája, amelyet kiragaszthatnak az ajtajukra, Gustino, egy rokonszenves, kézzel, lábbal ellátott, mosolygó paradicsom. A Gustinónak elnevezett program mediterrán diétával és az elfogyasztott só-mennyiség csökkentésével akarja az embereket egészségesebb táplálkozásra bírni.

E cél érdekében a menü háromféle előételében mindig lesz egy, ami zöldségekből áll, a második fogás választékában hal és az édességek között gyümölcs, gyümölcssaláta, vagy aszalt gyümölcs. Az ételek garantáltan olívaolajjal készülnek, modern konyhai technikákkal, így gőzöléssel, kemencében és roston. Kapható lesz félmenü és egy-egy fogásból fél adag - írta az El País című spanyol napilap.

A vendégek asztalára teljes kiőrlésű lisztből készül a kenyér, az alkoholos italokat pohárnyi mennyiségben lehet rendelni. Eltűnik viszont a sótartó, mivel sokan megszokásból, kóstolás előtt automatikusan és feleslegesen megsózzák ételüket. Helyette ott lesz a bors, különböző fűszerek és aromás füvek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását