2024. április 29. - Péter

Szavaljatok, hallgatók!

Országos egyetemi-főiskolai versmondó versenyt rendez április 18-19-én Győrött a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara és a Magyar Versmondók Egyesülete - közölte az egyetemi kar sajtóreferense az MTI-vel.
2008. március 22. szombat 11:24 - Hírextra
Nagy Mónika elmondta: a verseny fókuszában a magyar líra áll. A résztvevőknek két művel kell készülniük, az egyik verset a magyar líra bármelyik korszakából, a másik költeményt a kortárs magyar költészetből választhatják.

A jelentkezési határidő április 10-e. A jelentkezési lapok letölthetők a www.vers.hu internetes oldalról, valamint az Apáczai Kar honlapjáról.

Ezúttal hetedik alkalommal kerül sor az egyetemisták és főiskolások versmondó képességének megmérettetésére. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nemcsak a bölcsészhallgatók, a pedagógusjelöltek, hanem a természettudományokat művelő egyetemisták is részt vesznek a vetélkedőn, amelynek célja, hogy minél több versszerető diplomás hagyja el végzés után az alma matert - hangoztatta a sajtóreferens, hozzátéve: visszajárók is vannak, akiket vonz a győri verseny hangulata.

Popper Ferenc, a Magyar Versmondók Egyesülete Győr megyei szervezetének elnöke közölte: az első három helyezett pénzjutalomban részesül. A versenyt támogatja a kulturális tárca, továbbá a város és a megye, illetve a Győrött megjelenő Műhely folyóirat. Az egyesület a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert pénzt a lebonyolításhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását