2024. május 7. - Gizella

Hamar jöhet a tavasz: nem látja meg az árnyékát a maci

Közeleg a tavasz, de a február 2-án barlangjából előbújó medve nem látja meg a saját árnyékát, mert a meteorológia tájékoztatása szerint túlnyomóan borult idő várható.
2009. január 31. szombat 22:16 - Hírextra
Gyuró György, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa a hétfőre várható időjárásról elmondta, hogy a hét első napján egy nedves léghullám éri el az országot, ezért túlnyomóan felhős idő várható, gyakori csapadékkal, amely először havas eső, majd eső lesz.

Tájékoztatása szerint a jövő hét első napjaiban jelentős felmelegedés kezdődik és átmenetileg megszűnnek az éjszakai fagyok, de csapadékos időre kell számítani. Egyes helyeken akár 10-12 Celsius fokot is megközelítheti a délutáni hőmérséklet - mondta.

A hétvégén azonban még nagyon hideg lesz, helyenként akár mínusz 10 fokos hidegre is számítani lehet - tette hozzá.

A népi hagyomány szerint Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án a medve előjön barlangjából, s attól függően, hogy meglátja-e a saját árnyékát, vagy sem, következtetéseket lehet levonni a tél hosszával, illetve a tavasz eljövetelével kapcsolatban. Vagyis ha jó idő van, tehát látszik az árnyéka, akkor elhúzódó télre lehet számítani, ha ennek ellenkezője tapasztalható, hamar eljön a tavasz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását