2024. május 2. - Zsigmond

Célegyenesben a tanuszoda

Némi késéssel, de immár célegyenesbe került annak a négy somogyi tanuszodának az építése, amelyeknek üzemeltetésére az országban egyedülálló módon geotermikus energiát hasznosítanak - hangsúlyozta Suchman Tamás, a beruházás miniszteri biztosa pénteken Mar
2008. március 22. szombat 07:10 - Hírextra

A kivitelező Hídépítő Zrt. igazgatójával közös sajtótájékoztatón a miniszteri biztos bejelentette: sikerült megállapodni a technológiai kivitelezést végző alvállalkozóval, így a Marcali gesztorságával helyben, valamint három másik városban - Tabon, Lengyeltótiban és Nagyatádon - augusztus első két hetében átadják a köz- és magánszféra partnerségével, úgynevezett PPP-konstrukcióban (Public-Private Partnership) elkészülő létesítményeket.

Suchman Tamás kiemelte: PPP-program keretében az országban 31 beruházás készül el, ebből kilenc Somogy megyében. Négy tornacsarnokot már átadtak, s a négy tanuszoda mellett már épül a csurgói tornacsarnok is.

Mint arról beszámolt, a közbeszerzési eljárás során megbízást kapott vállalkozó, azaz a Hídépítő Zrt. felépíti, majd 15 évig üzemelteti a létesítményeket. A költségek felét az állam, másik felét az önkormányzatok állják. A négy tanuszodát összesen kilencven önkormányzat fogja együtt működtetni - tette hozzá, hangsúlyozva: egyetlen, a projekthez csatlakozó önkormányzat sem mondta fel a szerződést.

A Lengyeltótiban épülő tanuszoda költsége mintegy 230 millió forint, a másik háromé pedig külön-külön eléri a 370 millió forintot - mondta Köbli József, a Hídépítő Zrt. igazgatója.

A beruházás költsége a különleges technológia miatt - Lengyeltótiban például 38, Marcaliban 84, míg Tabon két kutat fúrtak - 20-30 százalékkal többe kerül, ám ez az üzemeltetés során megtérül.

Nagyatádon a már meglévő melegvízre alapozva folyik az építkezés, ott nem kellett külön kutat fúrni a tanuszoda üzemeltetéséhez - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását