2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Új csoportban a magyarok

A magyar női kézilabda-válogatott nem Franciaországban, hanem Bukarestben köteles lejátszani a jövő hétvégi olimpiai selejtezőtornáját, amelyen a házigazda román, valamint a lengyel és a japán csapat lesz az ellenfele. Erről a nemzetközi szövetség (IHF) f
2008. március 21. péntek 14:43 - Hírextra

"Bár írásos értesítést nem kaptam, már szervezzük a bukaresti utat. Durva az IHF intézkedése, hogy egy héttel a három selejtezős torna előtt borít minden előzetes programot, ám értesülésem szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kötelezte erre" - mondta az MTI-nek Sinka László.

Azért kellett módosítani a női ötkarikás kvalifikációs menetrendet, mert a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön úgy határozott, hogy nem az IHF-tornán nyerő dél-koreai, hanem az ázsiai szövetség (AHF) által szervezett viadalon diadalmaskodó kazah csapat jutott ki a pekingi olimpiára. Az IHF egyébként bírói részrehajlás és csalás gyanúja miatt törölte az eredeti AHF-tornát, és írt ki új kvalifikációs versenyt, amelynek eredményét azonban a CAS megsemmisítette.

A nimes-i csoportban a francia mellett a japán és a kongói együttes lett volna Hajdu János szövetségi kapitány alakulatának ellenfele. A bukaresti kvartett kicsit erősebb, mert a lengyelek jobbak, mint a kongóiak, s a házigazda románok szintén veszélyesebbek, mint a franciák lettek volna.
A magyar női válogatott utoljára 2000-ben szerepelt Bukarestben, akkor megnyerte az Európa-bajnokságot.

Az új selejtezős tornák beosztása:

I. csoport (Lipcse): Németország, Horvátország, Svédország, Kuba
II. csoport (Bukarest): Románia, Magyarország, Lengyelország, Japán
III. csoport (Nimes): Franciaország, Koreai Köztársaság, Kongó, Elefántcsontpart
Minden kvartettből az első két helyezett jut ki a pekingi olimpiára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását