2024. május 5. - Györgyi

Villeroy & Boch: Harmónia, elegancia, hagyomány

Klasszikus elegancia, visszafogott, letisztult stílusvilág, minőség és életstílus. A 260 évvel ezelőtt alapított Villeroy & Boch nagy utat tett meg XXI. századig. Termékei a jó ízlés, a hagyomány és a folyamatosan változó dizájn egységét ötvözik, vásárlói
2008. március 20. csütörtök 12:26 - Hírextra
Forró nyár köszönt Franciaországra 1748-ban. François Boch megkezdi egyszerű kerámia étkészleteinek gyártását a franciaországi Lorraine-ban Audun-Le-Tiche néven. Majd tíz évvel később a Jean-François Boch és testvérei nevű manufaktúrában megindul a sorozatgyártás. Boch találmányainak köszönhetően a kerámiagyártás egyszerűsödik, a kiterjedt gépesítés és az új égetőkemence-technológia óriási lépést jelent az ipari termelés elindítása felé. Mindeközben Nicolas Villeroy kereskedő porcelángyártó üzemet létesít Wallerfangen-ben, a Saar-folyónál, s feltalál a rézmetszetből származó díszítések nyomtatására egy sikeres technológiát, leküzdve a kevésbé költséges sorozatgyártás útjában álló fő akadályt.

A Mettlacba áttelepült Boch gyár egy rendkívül kemény és ragyogóan tiszta fehérségű kerámiát állít elő, amely a porcelánhoz annyira közel állt, hogy a Porzellansteingut nevet kapja. Egyetlen konkurens sem képes hasonló minőségű anyagot előállítani 1829-ben. Végül 1836-ban - az európai piac meghódításáért - a Boch és Villeroy egyesíti három üzemét, s megszületik a tradicionális Villeroy & Boch márka. Luxus minőségű étkészletek, kristály- és üvegpoharak, elegáns formák és stílusok minősítik a cég termékeit. Mindaz, amiért királyi családok választják, mindaz, aminek köszönhetően ma már világmárkának számít valamennyi terméke. Mert a cég nem áll meg az étkészletek piacán, új, csempegyártó technológiájuk bevezetésével hamarosan megkezdődik egy rendkívül szép és tartós csempesorozat gyártása, megszületik Európa első, csempére specializálódott gyára. Az 1800-as évek végén a fürdőszobai berendezések, a szaniterek gyártásával felelnek a piaci kihívásokra. Az Európában és a tengerentúlon is egyre népszerűbb márka szárnyalását a világháborúk törik meg, a II. világháborúban a cég németországi üzemeit elkobozzák.

A Villeroy és Boch család leszármazottai azonban újra felállítják az üzemeket. A 70-es évek forradalma a dizájn forradalmát jelenti, neves formaalkotók álmodják újjá a tradicionális márkát. Valóban forradalomról van szó, hiszen amikor a Villeroy & Boch azzal bízta meg Luigi Colanit, hogy tervezzen meg egy teljes fürdőszobát, annak minden kellékével - új látásmód született. A fürdőszobák ettől kezdve életteret jelentenek, nem csupán a lakás egy hétköznapi helyiségét. Valamennyi elem szemléletet sugároz: az igényesség, a minőség és a folyamatos fejlesztés szemléletét.

Ma, a 260 éves Villeroy és Boch 125 országban van jelen világszerte, köztük hazánkban is, a céget 1990 óta jegyzik a tőzsdén, 2006-os bevétele 964,2 millió euró volt.

Valamennyi terméküknél a teljességre törekednek, négyféle életstílusban és családokban megálmodott teljes asztali étkészletet, teljes fürdőszobákat és burkolatokat kínálnak. A magas minőségi követelményeknek, a folyamatos innovációnak köszönhetően olyan egyedi termékek születnek, amelyek hagyományos, időt álló minőséget közvetítenek, mind emellett friss tervezői látásmódról vallanak. A Villeroy & Boch négy formailag és funkcionálisan letisztult stílusa a Metropolitan, a Classic, az Easy és a Country stílus mindenki számára mást és mást tartogat. Az azonos életstílusú, speciális alapanyagú termékek jellemzően luxus igényeket elégítenek ki, a divat világából is ismert tervezők Kenzo, Paloma Picasso tervezte formák, rajzolatok, erőteljes és dinamikus színek egyedivé, ugyanakkor összetéveszthetetlenné teszik a Villeroy & Boch termékeit. Az elmúlt években a szaniter termékek innovációjának köszönhetően született meg a CeramicPlus és PurAir fejlesztés.

260 évvel ezelőtt olyan márka született, amely ma is egyediséget, eleganciát és tartósságot ígér azoknak, akik saját életstílusokat követik a hagyományok útján.

Részletes termékinformációért látogasson el az alábbi weboldalak valamelyikére:

www.villeroy-boch.com
www.s-and-co.hu
www.agimuller.hu
Forrás: MTI-OTS-Hírvonal
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását