2024. május 2. - Zsigmond

Melegek panaszkodtak a bukott elnökre

Panaszt tett Lech Kaczynski ellen egy homoszexuális amerikai férfi, amiért a lengyel elnök felhatalmazása nélkül, "az intolerancia terjesztésére" használta fel az ő és azonos nemű partnere esküvőjéről készült fotót, amellyel Kaczynski az új uniós alapokmá
2008. március 19. szerda 16:42 - Hírextra

A két férfi kanadai házasságkötéséről készült képet az államfő elrettentésül mutatta fel, mondván, hogy az uniós alapszerződés aláírása Lengyelországban is megnyithatja az utat a homoszexuálisok házasságának elismerése előtt.

A PAP lengyel hírügynökség szerint a fotón szereplő Brendan Fay a New York-i lengyel konzulátuson adta át tiltakozó levelét, amelyben sajnálkozását és csalódottságát fejezi magánszférájának megsértése miatt. Krzysztof Kasprzyk konzul szerint a férfi azt mondta, soha nem engedte volna meg, hogy az "élete egy örömteli napjáról" készült fényképet "az intolerancia terjesztésére" használják fel. Egy varsói rádiónak adott interjújában Fay hangoztatta azt is, hogy mindketten katolikusok és történetesen egy templomban ismerkedtek meg.

Nem tudni, hogy a lengyel elnök milyen módon jutott az esküvői kép birtokába, mindenesetre a rajta szereplő személyeket nem nevezte nevén. Lech Kaczynski eljárását élesen elítélte Donald Tusk lengyel miniszterelnök is, aki szerint "ostoba és otromba dolog, Lengyelország érdekeivel ellentétes és árt az ország külföldi megítélésnek azzal ijesztgetni a lengyeleket, hogy a homoszexuálisok és a németek veszélyt jelentenek az Európai Unióra".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását